Institutionen för kemi - Ångström

Välkommen till Kemiska sektionen!

Antagen till en kurs eller program på Institutionen för kemi - BMC/Ångström

Om du är antagen till en kurs och vill gå kursen ska du registrera dig på kursen i Ladok. Registreringen i Ladok är normalt öppen fram till dagen före kursstart. Exakta datum framgår i Ladok.

Undantag: Aktuella trender i kemin (1KB467), på denna kurs har vi upprop för programstudenter på Masterprogrammet i kemi – om du sökt kursen som fristående, kontakta oss någon dag före kursstart.

Masterprogrammet i batteriteknik och energilagring börjar med ett obligatoriskt upprop med all information om registrering onsdag 23 augusti 2023 kl 9:00 i rum 101172, Ångström (karta). Kontakta batterymaster@kemi.uu.se om du av någon anledling inte kan närvara.

Första kursen "Introduktion till Energilagring" börjar på måndag den 28 augusti 2023 och kursens hemsida kan hittas på Uppsala universitets lärplattforme Studium.

Du kan logga in med ditt studentkonto för att ta del av allt material i Studium. Du hittar information om hur man skaffar studentkonto och registrerar sig på våra sidor för nya studenter.

Om du är villkorligt antagen

Vi gör behörighetskontroller veckorna inför kursstart. Om du vid behörighetskontroll uppfyller behörighetskraven kommer villkoret att lyftas och du kan gå in och registrera dig. Du kan se detta på dina sidor på Antagning.se och i Ladok. Om du inte uppfyller behörighetskraven kommer du att få ett meddelande via mejl före kursstart.

Om du är reservantagen

Reserver antas löpande fram till kursstart om det finns plats på kursen. Om du är placerad som reserv kommer du i vissa fall att bli kontaktad av institutionen via e-post för att erbjudas en plats. OBS! Det kan vara kort svarstid, så håll koll på din mejl!

Om du har problem med att registrera dig

Om du är antagen och har problem att registrera dig inför kursstart, kontakta oss genom att mejla: kursexp@kemi.uu.se

Om du inte vill gå kursen du är antagen till

Om du inte vill gå kursen lämnas återbud via Antagning.se eller i Ladok. OBS! Har du registrerat dig måste du göra avbrott på kursen i Ladok, då räcker inte återbud via Antagning.se.

Omregistrering på kurs

Kontakta Kursexpeditionen för kemi om du tidigare läst en kurs och behöver bli omregistrerad. Behöver du komplettera laborationer bör du kontakta oss 1–2 veckor före kursstart genom att mejla oss på kursexp@kemi.uu.se.

Kontakt

Gemensam e-post till Kursexpeditionen i kemi: kursexp@kemi.uu.se. Fler kontaktuppgifter hittar du på vår webbsida.

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin