Utbytesstudier

Det finns flera vägar till att studera utomlands för studenter i kemi. Kemiska sektionen har avtal med europeiska partneruniversitet som omfattar kurser på avancerad nivå i kemi.

  • Om du är student på Kandidatprogrammet i kemi rekommenderar vi att du klarat av minst två år på programmet innan du åker.
  • Om du är student på Masterprogrammet i kemi finns möjlighet att åka på utbyte termin 2, 3 eller 4.
  • Om du är student på Civilingenjörsprogrammet i kemiteknik brukar utbyte kunna ske i år 4 eller år 5.

Avtal inom fler ämnen än kemi finns hon andra institutioner, Teknisk-naturvetenskapliga fakulteten och som centrala avtal för hela universitetet.

Om du vill vara säker på att du kan tillgodoräkna dig kurserna i din examen - prata med studievägledaren för ditt program.

Steg 1 Förhandsundersökning

Ta reda på när ansökningsperioden för utbytesstudier är. Titta igenom vilka avtal som finns och fundera på när du vill åka och till vilket land eller länder du vill åka. Det är bra att ha flera alternativ.

Datum och avtal

Steg 2 Kemiavtal

Om du ska åka på ett avtal inom kemin bör du läsa minst hälften av poängen inom kemi. När du hittat alternativ kontakta utbyteskoordinatorn för kemi för mer information: exchangechemistry@uu.se

Avtal inom kemi

Steg 3 Ansökan

Ansök för att bli nominerad, du kan läsa mer i ansökningsguiden för TekNat hur du ska göra. Om du blir nominerad behöver du även ansöka till mottagaruniversitetet enligt deras riktlinjer och deadline. Om du blir nominerad så kan utbyteskoordinatorn hjäla dig med kontaktuppgifter till motsvarande utbyteskoordinator på mottagaruniversitetet.

Mottagaruniversitetet bedömer sedan om du som student är behörig till de valda kurserna. Ibland krävs också ett språktest.

Ansökningsguide

Steg 4 Stipendium

Om du blir nominerad har du även möjlighet att ansöka om Erasmusstipendium för ditt utbyte. Instruktioner får du ifall du blir nominerad.

Kontakt

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin