Institutionen för lingvistik och filologi

Registrering till hösten 2023

På många av våra kurser registrerar du dig själv i Ladok. Registreringen för kurser som startar i början på terminen är öppen mellan 27 juli och 27 augusti.

Vissa kurser har istället registrering vid första lektionstillfället. Vad som gäller för din kurs framgår av välkomstbrevet, och går också att läsa på kursens sida i Studium. Du hittar uppgifter om tid och plats för första lektionen i kursens schema. Alla våra scheman går att hitta på vår schemasida.

För att bli registrerad på uppsats- och praktikkurser ska du kontakta kursansvarig lärare så snart du har fått ditt antagningsbesked. Vem som är kursansvarig hittar du på kursens sida i Studium.

Villkorligt antagen

Är du villkorligt antagen ska du så snart som möjligt och allra senast sista registreringsdatum kontakta info@lingfil.uu.se för att styrka din behörighet och bli registrerad. Om behörighetsgivande kurser inte syns på antagning.se behöver vi istället se ett registerutdrag/studieintyg där det framgår att kurserna är avslutade.

Placerad som reserv

Om du är placerad som reserv kommer du att bli kontaktad av institutionen via e-post (till den adress som finns registrerad på antagning.se) om du kan erbjudas en plats och har sedan sju dagar på dig att tacka ja. Vi påbörjar reservantagningen till höstterminen i mitten av augusti.

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin