Anmälan och registrering

Välkommen till Institutionen för moderna språk!

Hos oss på Institutionen för moderna språk finns ca 150 kurser i albanska, finsk-ugriska språk (estniska, finska, nordsamiska, sydsamiska, ungerska), romanska språk (franska, italienska, katalanska, spanska), slaviska språk (bulgariska, polska, ryska, serbiska/kroatiska/bosniska) och tyska.

Längre ner på den här sidan kan du läsa allt du behöver veta inför terminsstarten - hur det går till med registrering, reservantagning, ämnesinformationstillfällen osv.

Anmälan till moderna språks utbildningar

  • institutionens externa webbplats kan du läsa om vårt kursutbud.
  • I universitetskatalogen hittar du fler detaljer om kurserna.
  • www.antagning.se anmäler du dig - i normalfallet senast 15 oktober för vårterminen och senast 15 april för höstterminen.
  • Har du missat att anmäla dig kan du göra en sen anmälanwww.antagning.se från och med mitten av december för vårterminen och mitten av juli för höstterminen. Platsgaranti gäller inte vid sen anmälan. OBS! Endast vissa av Moderna språks kurser kommer att öppnas för sen anmälan.

Antagning, terminsstart, registrering

Här finns det du som student vid Institutionen för moderna språk behöver veta.

Tacka ja

När du fått ditt 1:a antagningsbesked måste du tacka ja för att behålla din plats. Information om hur du går tillväga hittar du på ditt antagningsbesked och på www.antagning.se. Ditt svar ska ha inkommit senast det datum som anges på antagningsbeskedet.

Registrering

När du fått ditt 2:a antagningsbesked måste du även registrera dig på de kurser du antagits till. Detta gör du genom att först gå in på www.uu.se/student, där du aktiverar ditt studentkonto, och sedan går du vidare till Ladok, där du registrerar dig på din kurs. Webbregistreringen i Ladok är öppen till och med den 11 januari för Moderna språks kurser.

Du kan även registrera dig manuellt efter detta datum i samband med ämnesinformationen (på de kurser som har ett särskilt tillfälle för ämnesinformation - tid och plats nedan) eller genom att mejla till info@moderna.uu.se.
Om du varken registrerar dig via Ladok eller manuellt senast vid ämnesinformationen förlorar du din plats på kursen till en reserv, såvida du inte meddelat oss att du vill behålla platsen.

Om du är efterantagen, var god kontakta institutionens studievägledare så hjälper vi dig med registreringen.

Reservantagna

Du som är reservantagen kan inte registreras förrän vi på Institutionen för moderna språk har kontaktat dig. Vi kontaktar de reservantagna som kan bli antagna till kursen i en bestämd turordning enligt universitetes riktlinjer. Håll därför regelbunden koll på din e-post, även skräpposten!

Först efter att vi har erbjudit dig platsen och du har bekräftat att du önskar registreras på kursen kan vi hjälpa dig med registreringen. Vi erbjuder inga platser till reservantagna i samband med ämnesinformationen.

Antagen med villkor

Om du är antagen med villkor måste du kunna visa att du uppfyller villkoren när kursen börjar.

Ämnesinformation

Vissa kurser på campus har ett särskilt tillfälle kallat ämnesinformation (tid och plats nedan) där du får information om din kurs. På vissa kurser kan även gruppindelning ske vid detta tillfälle. Har du inte redan registrerat dig via Ladok kan du också registrera dig vid detta tillfälle.

Mer information

Mer information om din kurs och vad du behöver veta inför terminsstarten finns på kursens sida i lärplattformen Studium.

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin