Stöd i studierna
Om du behöver särskilt stöd i dina studier behöver du ett intyg från samordnarna för studenter med funktionsnedsättning.
För skriftlig tentamen ska du skicka ett sådant intyg till Studerandeexpeditionen senast tolv dagar före examinationsdatum där det normala är att du få en extra timmes skrivtid.
För inlämningsuppgifter och hemtentor så bestämmer examinator om extra tid eller annan hjälp är lämplig.
Kontaktperson vid institutionen för studenter med funktionsnedsättning är studievägledaren.
Steg 1 – Ansök om stöd i Nais
För att kunna få riktade stödåtgärder ska du först skicka in en ansökan i systemet Nais. Se till att du har ett intyg om varaktig funktionsnedsättning från läkare, psykolog, logoped eller motsvarande innan du ansöker.
Ditt intyg i Nais är giltigt i en termin om du läser fristående kurs och i ett år om du läser ett program. Därefter kan du komma att behöva uppdatera det.
Steg 2 – Boka tid för samtal med en av universitets centrala samordnare
Innan du kan bli beviljad stöd kommer du få ett mejl där du uppmanas att boka ett samtal med en av universitetets centrala samordnare. Det mejlet får du först när du skickat in din ansökan i Nais. Håll utkik i skräpposten om mejlet hamnat där!
Samtalet kommer ligga till grund för de rekommenderade stödåtgärder som du kommer kunna erbjudas från universitetet och utgår från din ansökan i Nais samt det bifogade intyget.
Vid terminsstart kan det vara väntetid för att boka tid hos samordnare och få besked om stöd
Steg 3 – Beslut och rekommenderade stödåtgärder
Efter ditt samtal med samordnaren kommer du få ett beslut per mejl samt rekommenderade stödåtgärder i Nais. Håll utkik i skräpposten om mejlet hamnat där!