Customized Microfluidics

Customized Microfluidics finns för att främja svensk biovetenskaplig forskning genom att ge stöd vid design och tillverkning av mikrofluidiksystem anpassade för dina specifika forskningsbehov. Vårt utbud av tjänster är tillgängligt för forskargrupper vid alla svenska universitet samt nationella små och medelstora företag som kommer att dra nytta av att introducera mikrofluidiska lösningar till sin forskning och FoU.

Vi erbjuder:

  • Forskningsstöd, inklusive:
    • Design för mikrofluidplattformen
    • Tillverkning av mikrofluidiska komponenter
    • Funktionstestning före leverans
    • Råd om kringutrustning som behövs för enhetens drift
    • Testbädd för användare att bedöma sina mikrofluidiska enheter med avancerade pumpar och mikroskop
  • Ett kostnadsfritt konsultationsmöte med en expert för att diskutera dina projektbehov, inklusive förslag på kommersiellt tillgängliga lösningar och kostnadsuppskattning
  • Vetenskaplig och budgetmässig rådgivning för anslagsansökningar

Om du vill initiera ett projekt med Customized Microfluidics kommer du att arbeta genom en rad faser och beslutsportar som hjälper till att följa projektet och säkerställa att dina mål och förväntningar ligger i linje med våra processer.

Testbädd - NYHET -

Customized Microfluidics är glada att kunna tillkännage en spännande ny möjlighet för användare att testa sina mikrofluidiska enheter med avancerade pumpar och mikroskop tillgängliga vid Uppsala universitet. Användare kan boka utrustningen i upp till 80 (icke sammanhängande) timmar till en avgift på 150 SEK per timme. Kontakta laurent.barbe@angstrom.uu.se för mer information.

Koncept

När du först närmar dig Customized Microfluidics kommer du att erbjudas en kostnadsfri konsultation på 1 timme för att diskutera dina projektbehov och om denna tjänst är rätt för dig. Detta möte kommer att hållas med en av våra experter antingen personligen, per telefon eller via Zoom, som lyssnar på dina idéer och samlar information om dina krav. Förutom att diskutera ett potentiellt projekt kan vi tillhandahålla budgetmässiga och vetenskapliga input för finansieringsansökningar, och även rekommendera andra kommersiella leverantörer eller tillverkare som är bäst lämpade för dina behov. Customized Microfluidics förbehåller sig rätten att avslå förfrågningar på grund av begränsade resurser, tekniskt omöjliga förfrågningar eller där mer lämpliga kommersiellt tillgängliga alternativ finns tillgängliga. Om det finns immateriella rättigheter inom projektet kan vi tillhandahålla ett sekretessavtal.

Vår expert kommer att undersöka de nödvändiga tillverkningsprocesserna för den tänkta enheten och på så sätt bedöma genomförbarheten av den efterfrågade designen. Vid behov ger vi feedback och/eller föreslår iterationer för att skapa en genomförbar prototyp. Om båda sidor är överens om att projektet är genomförbart och vill fortsätta går du vidare till nästa fas. Du kommer att bli ombedd att teckna ett projektsamarbetsavtal innan vidareutveckling och produktion, som anger villkoren för tjänsteutbudet och innehåller viktig information såsom projektplan, förväntad budget och leveransdatum.

Utveckling, Production & Validering

En av våra experter kommer att ansvara för design- och utvecklingsprocessen. Utifrån all befintlig information görs en design som kommer att presenteras för dig. Tidsramen för en prototyptillverkning beror på komplexiteten hos mikrosystemet och tillverkningsdesignen, och det efterföljande antalet justeringar som måste göras. Varje begäran är unik, och som sådan kan utvecklings-produktions-valideringsstadierna vara iterativa. Slutligen kan du förvänta dig att få en enhet enligt godkänd design.

Hittills har Customised Microfluidics arbetat med akademiska forskare från 10 olika svenska universitet. Rulla ned för att utforska ett antal fallstudier för att visa utbudet av funktioner som är tillgängliga via vår tjänst.

 

Var har vi fått ett erkännande?

2022

International Journal of Pharmaceutics

"Microfluidics platform for studies of peptide – polyelectrolyte interaction"

M. Wanselius, S. Searle, A. Rodler, M. Tenje, S. Abrahms´en-Alami,
P. Hansson

https://doi.org/10.1016/j.ijpharm.2022.121785

2021

RSC Advances

"Fabrication and characterisation of a silicon-borosilicate glass microfluidic device for synchrotron-based hard X-ray spectroscopy studies"

P. M. Raj, L. Barbe, M. Andersson, M. De Albuquerque Moreira, D. Haase, J. Wootton, S. Nehzati, A. E. Terry, R. J. Friel, M. Tenje and K. G. V. Sigfridsson Clauss

https://doi.org/10.1039/D1RA05270E

 

Lab on a chip

"A microscopy-compatible temperature regulation system for single-cell phenotype analysis – demonstrated by thermoresponse mapping of microalgae"

M. Andersson, S. Johansson, H. Bergman, L. Xiao, L. Behrendt and M.Tenje

https://doi.org/10.1039/D0LC01288B

 

ACS Applied Materials & Interfaces

"Sorption of Neuropsychopharmaca in Microfluidic Materials for In Vitro Studies"

T. E. Winkler and A. Herland

https://doi.org/10.1021/acsami.1c07639

2020

Micromachines

"Fabrication of Silicon Microfluidic Chips for Acoustic
Particle Focusing Using Direct Laser Writing"

A. Fornell, P. Söderbäck, Z. Liu, M. De Albuquerque Moreira and M. Tenje

https://doi.org/10.3390/mi11020113

Maria Tenje

Maria Tenje

Vetenskaplig direktör

Laurent Barbe

Laurent Barbe

Anläggningschef

Karin Magnusson

Karin Magnusson

Projecktkoordinator

Thomas Laurell

Maria Tenje

Lunds universitet

Åsa Emmer

Laurent Barbe

Kungliga Tekniska högskolan

Fredrik Höök

Karin Magnusson

Chalmers tekniska högskola

Johan Elf

Maria Tenje

Uppsala universitet

Kerstin Ramser

Maria Tenje

Luleå tekniska univeristet

Vem är välkommen?

Vårt uppdrag är att stödja forskargrupper vid alla svenska universitet och nationella små och medelstora företag som kommer att dra nytta av att introducera mikrofluidiska lösningar till sin forskning och FoU.

Vilka kostnader är involverade?

Vårt första stöd och rådgivning är kostnadsfritt för svenska forskare. Efter diskussion mellan dig och anläggningen, och om du skulle vilja driva ett projekt med oss, kommer vi att kunna ge en tids- och kostnadsuppskattning utifrån dina behov.

Hur prioriterar anläggningen projekt?

Vetenskaplig kvalitet är alltid vår främsta prioritet när vi väljer bland projekten.

Hur lång tid tar det innan mitt chip är klart?

Detta beror på komplexiteten i mikrosystemets design och tillverkning. Det är vår ambition att första prototypen ska levereras inom 1-2 månader men i vissa fall kan det ta längre tid.

Hur hanterar anläggningen immateriella rättigheter?

Redan vid det första mötet kommer vi att diskutera eventuella immateriella rättigheter som är involverade i projektet och om du föredrar det tillhandahåller vi en NDA.

Vill du komma i kontakt? Vi skulle gärna höra från dig

Via e-post: laurent.barbe@angstrom.uu.se

Via telefon: +46 (0) 18 471 72 35

Med post: Box 35, 751 03 UPPSALA, SVERIGE

Personligen: Ångströmlaboratoriet, Hus 2, våning 2 , Lägerhyddsvägen 1, 751 20 UPPSALA, SVERIGE

Bild på man i orange tröja. Han ler.

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
youtube
linkedin