FINEST - Livsmedelsinnovation som möjliggör hållbar omställning
Forskning med målsättning att skapa förutsättning för innovationer som leder till en miljömässigt-, socialt och ekonomiskt hållbar livsmedelssektor.
Grundinformation
- Period: 2020-01-01 – 2024-12-31
- Finansiär: Formas
FINEST
FINEST är ett nationellt centrum där RISE, Chalmers Tekniska Högskola och Uppsala universitet ingår tillsammans med 15 aktörer inom den svenska livsmedelsbranschen, med målsättning att skapa förutsättning för innovationer som leder till en miljömässigt-, socialt och ekonomiskt hållbar livsmedelssektor.
Avdelningen för industriell teknik leder arbetspaket 1 som ska skapa en systembaserad förståelse för livsmedelssystemet, främst kring de tre centrala värdekedjorna inom FINEST.
Nya sorters proteiner, vilda bär och experimentell livsmedelsframställning. Kan det vara nyckeln till en hållbarare livsmedelsproduktion?
Tomas Lennerfors och Helena Fornstedt från intstitutionen för samhällsbyggnad och industriell teknik, avdelningen för industriell teknik, studerar hur livsmedelsproduktionen kan göras mer hållbar inom centrumbildningen FINEST.
Läs hela artikeln "På jakt efter en hållbar livsmedelssektor"
Samarbetsparter
RISE, Chalmers och 15 aktörer inom den svenska livsmedelsbranschen.