Finska A1
Kurs, Grundnivå, 5FA014
Hösten 2023 Hösten 2023, Flexibel, 50 %, Distans, Svenska
- Studieort
- Flexibel
- Studietakt
- 50 %
- Undervisningsform
- Distans
- Antal obligatoriska träffar på campus
- 0
- Antal frivilliga träffar på campus
- 0
- Undervisningstid
- Blandad
- Studieperiod
- 28 augusti 2023–14 januari 2024
- Undervisningsspråk
- Svenska
- Behörighet
-
Grundläggande behörighet
- Urval
-
Betyg (60 %) - Högskoleprov (40 %)
- Avgifter
-
Du som inte är medborgare i ett EU-/EES-land eller Schweiz måste betala anmälnings- och studieavgift.
- Anmälningsavgift: 900 kr
- Studieavgift, första inbetalningen: 22 500 kr
- Studieavgift, totalt: 22 500 kr
- Sista anmälningsdag
- 17 april 2023
- Anmälningskod
- UU-58003
För dig som är antagen eller reserv
- Registreringsperiod
- 27 juli 2023–24 augusti 2023
- Information om registrering.
Om kursen
Detta är en kurs för dig som vill lära dig ett språk som talas av fem miljoner finnar i grannlandet samt av runt 250 000 sverigefinnar i Sverige. Att kunna finska ökar din förståelse för Finlands historia, kultur och traditioner. Du kan upptäcka dina rötter, lära dig att kommunicera med dina finska släktningar eller få inledande färdigheter att använda finska inom arbetslivet i både i Finland och i de 66 kommunerna som utgör förvaltningsområdet för finska.
Finska A1 ger en effektiv introduktion till finskt uttal, grundordförråd och språkstruktur samt språkvetenskaplig terminologi. Den passar för såväl nybörjare som studenter som har läst finska som hemspråk och vill repetera och aktivera språket, eller för dem som kan meänkieli och vill lära sig att skriva och tala standardfinska. Kursen passar även för studenter som är allmänt språkintresserade och vill lära sig ett annorlunda språk.
Kursen består av två delkurser (Finska I och Finska II). Den använder en lärobok med texter och grammatikbeskrivningar och grammatikövningar. Du får välja mellan olika lektionstider via nätet men ska delta en gång i veckan. Utöver lektionerna kommer du att få tillgång till grammatikövningar och inlämningsuppgifter via nätet.
Distanskursens upplägg: Kursen är helt nätbaserad. Du arbetar individuellt men med undervisning via internet 1–2 gånger i veckan. Sammanlagt är det 10 online-träffar per delkurs varav 8 är obligatoriska. Programvara och delar av kursmaterialet kommer att finnas tillgängligt via internet. Examination sker genom tentamen och inlämningsuppgifter.
Kursen går på halvfart men förutsätter åtskilligt självständigt arbete.
Kontakt
- Studievägledning
- studievagledare@moderna.uu.se
- 018-471 14 31