Innovation Game - en sommarskola om hur speldesign kan användas för bättre hälsa och ökat lärande 2020/2021 (5 hp)

Sommar 2020, 100 %, Campus

Startdatum: 3 augusti 2020

Slutdatum: 18 augusti 2020

Sista ansökningsdatum: 16 mars 2020

Anmälningskod: UU-43101 Inställd

Undervisningsspråk: Engelska

Studieort: Visby

Urval: Högskolepoäng (max 285 hp)

Behörighet: Minst 150 hp. Kunskaper krävs i engelska, motsvarande Engelska 6.

Avgifter: Du som inte är medborgare i ett EU-/EES-land eller Schweiz måste betala anmälnings- och studieavgift.

Läs mer om avgifter och stipendier.

Anmälningsavgift: 900 kr

Studieavgift, första inbetalningen: 12083 kr

Studieavgift, totalt: 12083 kr

Om kursen

Denna treveckors-kurs handlar om att tillämpa dels speldesign och dels innovativa processer för förbättrad hälsa och bättre egenvård. Kursen kommer att introducera metoder och terminologi för innovation och entreprenörskap och hur innovativt tänkande kan tillämpas för att förstå ett problem, generera en idé, skissa ett mål och hitta en kreativ lösning av värde för slutanvändaren.

Som deltagare kommer du att utforska existerande problem som formulerats av samhällsaktörer (framför allt Region Gotland) och tillsammans med representanter för hälsovård, näringsliv och utbildningsväsendet skapar ni innovativa lösningar för en hälsosam livsstil och bättre hälso- och sjukvård. Fokus ligger på tillämpning av så kallad spelifiering (gamification) eller Serious games för att främja förändringar inom hälso- och sjukvård, egenvård, lärande och beteende, till exempel genom träning, tävling och utbildning.

Kursen börjar med förstudier om ca en vecka som innebär läsning av kurslitteratur, att följa material på internet och spela spel innan du kommer till Gotland. De två veckorna i Visby avslutas med ett studiebesök två dagar i Paris, Frankrike. Kursen kombinerar undervisning med praktiskt teamarbete, och flera av de som är involverade i att formulera utmaningar för studenterna kommer att presentera dem själva.

Besöket i Paris kommer att hållas av Cap Digital, som skapades 2006 som en ideell organisation och som idag är det största klustret i Europa och ett av de största innovatörskollektivet i det digitala ekosystemet. Sedan 2014 har Cap Digital certifierats som "Cluster of excellence" av Europeiska kommissionen (Gold Label).

Vi kommer att erbjuda boende i Visby till de första 20 bostadssökarna. För resan till Paris finns ett speciellt stipendium (finansierat av Uppsala universitet och EIT Health) som täcker normala utgifter för att resa och boende.

Mer information
Se en video som beskriver kursen.

Mer information

Kursplan med litteraturlista

Kursplan med litteraturlista

För varje kurs finns en formell kursplan. Den innehåller kursens benämning, omfattning och syfte. I kursplanen får man också upplysningar om huvudsakligt innehåll, kurslitteratur och hur examination går till.

Studentportalen

Studentportalen

Studentportalen ger inloggade studenter tillgång till kurs- och programsidor, studieresultat, studieintyg, kårinformation med mer. För att kunna logga in krävs att du skaffar ett studentkonto. Kurs- och programsidor i Studentportalen går också att se utan inloggning här. Sidorna innehåller basinformation samt de funktioner som institutionerna har valt att göra synliga.

Kontakt

Institutionen för kvinnors och barns hälsa

MTC-huset, Dag Hammarskjölds väg 14B, 1 tr 752 37 Uppsala

Akademiska sjukhuset, 751 85 UPPSALA

Fax: 018-611 5583

E-post: kbh@kbh.uu.se

Erik Olsson

E-post: erik.olsson@kbh.uu.se