Student vid Campus Gotland hösten 2024

Välkommen till Uppsala universitet och Visby! På denna sida ger vi några tips till dig som ska studera hos oss på Campus Gotland i höst.

Student våren 2024

11 juli kommer antagningsbeskedet

Om du sökt kurser och program till hösten får du första antagningsbeskedet torsdag 11 juli via Antagning.se. Fler viktiga datum hittar du i vår checklista.

För att lära känna oss lite bättre innan du kommer till oss kan du följa Campus Gotland på Instagram och/eller Campus Gotland på Facebook.

Välkomstaktiviteter

Nya studenter på Campus Gotland kommer att bjudas in till diverse välkomstaktiviteter, till exempel guidade turer i Visby, en tur med turisttåget samt en busstur runt Gotland. Detaljer runt detta hittar du i vår checklista.

Välkomstmottagning måndag 2 september

Välkomstmottagningen för nya studenter på Campus Gotland kommer att äga rum samma dag höstterminen börjar, dvs måndag 2 september i S:t Nicolai ruin i Visby. Mer information om välkomstmottagningen 2 september.

Andra välkomstaktiviteter

Gotlands studentkår Rindi bjuder in nya studenter till välkomstaktiviteter på den traditionella Lamningen som sätter igång i början av september. Läs mer om Lamningen.

Student våren 2024

Hitta på Campus Gotland

Uppsala universitet - Campus Gotland ligger mellan Visbys inre hamn, stranden vid Kallis och parken Almedalen vid ringmuren.

Campus består av 7 byggnader som ligger i anslutning eller nära varandra. Studentkåren Rindi ligger också ett stenkast från campus. Lär känna de olika byggnaderna.

Vi kallar reserver via den e-postadress du angivit på Antagning.se så se till att kolla din e-post innan och under kursstart så att du inte riskerar att förlora din reservplats. Observera: Om du inte ser mejlet från oss i din vanliga inkorg kan det ha hamnat i skräppostmappen så glöm inte att även kolla den om du inte ser mejlet i inkorgen!

Är du efterantagen eller antagen med villkor?

Information om antagningar med villkor och om du står som reserv hittar du på universitetets studentsidor och hos den institution som kursen tillhör.

Har du frågor eller får problem, ta kontakt med institutionen som ger kursen eller kontakta Studieadministrationen vid Campus Gotland.

Student våren 2024

Skriv dig på Gotland

Du som flyttar för att studera vid universitet eller högskola ska normalt sett vara folkbokförd på din nya studieort. Gör flyttanmälan på Skatteverkets webbplats.

När du folkbokför dig här får du ännu bättre pris än studentrabatt på färjorna till och från Visby. Läs mer om resor.

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin