Institutionen för geovetenskaper

Information till våra studenter inför höstterminen 2023

Glöm inte att registrera dig!

Har du blivit antagen vid Uppsala universitet är du säkert ivrig att komma igång med dina studier. Men börja med det viktigaste: registrera dig på de kurser och program som du ska läsa. Annars kan du förlora din studieplats.

För att kunna registrera dig börjar du med att skaffa studentkonto. Därefter kan du registrera dig på din kurs och om du vill kan du även bli medlem i kårer och nationer. Här finns en guide för hur du skaffar studentkonto så att du kan registrera dig.

De flesta kurser vid Institutionen för geovetenskaper kräver att du registrerar dig själv på kursen i Ladok. På de flesta program kan man däremot inte registrera sig själv, utan för att börja på ett sådant behöver man vara med på ett upprop. Två undantag: Civilingenjörsprogrammet i miljö- och vattenteknik samt Kandidatprogrammet i geovetenskap, ingång för samhällsvetare. (Dessa har dock förutom självregistreringen även upprop.)

Registreringsperioden då du kan registrera dig för just dina kurser finns angiven i Ladok. Om du inte registrerar dig under den tid då registreringen är öppen för dina kurser så stryks du från kursen och din plats erbjuds till den som står som reserv. På kurser som ges av vår institution öppnar registreringen oftast 2-4 veckor före kursstarten.

Problem?

Om du inte kan registrera dig själv kan det ha flera orsaker. Här kan du läsa vad det kan bero på.

Kurssidor och schema

Alla kurssidor med kursspecifik information, schema, kontaktinformation etc. kommer finnas i lärplattformen Studium.

Reserver

Om du står som reserv och kan erbjudas en plats blir du kontaktad av institutionen via e-post. Tyvärr kan vi inte svara på frågor om sannolikheten för att du ska komma in. Håll koll på din e-post, även skräpposten!

Återbud

Om du inte vill läsa den kurs du är antagen till, kom ihåg att lämna återbud på www.antagning.se. Detta frigör platser på reservlistan.

Studentservice

Har du ytterligare frågor så kontakta Studentservice vid institutionen.

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin