Stöd, råd och nätverk

Institutionens studievägledare Clara Gauffin (kandidatprogrammet) och Kibret Sigstam (masterprogrammet) erbjuder dig stöd och vägledning i frågor som rör dina studier, studiesituation och din framtida karriär. Välkommen att kontakta och besöka oss!

Oavsett vilka frågor du har är vägledaren en professionell samtalspartner vars uppgift är att hjälpa dig vidare. Det kan till exempel handla om dina val av fortsatta studier, att diskutera vilka karriärvägar som finns för dig, tillgodoräknanden, utbytesstudier, studieuppehåll, studieavbrott, examensarbete. Du kanske känner att du har valt fel och vill byta inriktning på dina studier. Då kan vägledaren vara ett bra bollplank för att komma på rätt spår.

Vägledaren har tystnadsplikt om sådant som rör dina personliga förhållanden. Du har även Studenthälsan att vända sig till. De erbjuder individuell rådgivning, kurser och workshops för att främja ditt välmående och säkerställa att du har ett balanserat studentliv.

Utöver studievägledaren är du också välkommen att kontakta programsamansvarig Anna Sakovich (kandidatprogrammet) och Benny Avelin (masterprogrammet), med frågor angående dina studier och karriäröverväganden.

Är du i behov av särskilt stöd till följd av en långvarig funktionsnedsättning kan du ansöka om riktat pedagogiskt stöd.

Riktat pedagogiskt stöd samordnas av Teknat Studentservice

På Mattesupporten kan du få hjälp av en erfaren student med att lösa uppgifter och förstå teori för alla kurser på grundläggande nivå (kandidat)**. Du kan ställa frågor om allt från den enklaste matematiken till de riktigt svåra uppgifterna.

Mattesupporten ges under veckorna 36–50 på hösten och 4–22 på våren (dock ej vecka 18 då det är valborg) samt repetitionsveckor inför omtentaperioder (se info längre ner)

Tid

Måndag-torsdag, klockan 17.15–19.00

Plats

Ångströmlaboratoriet, sal Å2002* och Å2003*.

*Under vecka 45 (tisdag, onsdag och torsdag) så hålls mattesupporten i rummen Å4003 och Å4004 men på måndagen hålls det som vanligt i sal Å2002 och Å2003.

**Mattesupporten är endast till för kurser på grundläggande nivå. Om du behöver stöd för en kurs på avancerad nivå, tveka inte att fråga dina lärare. De vill att alla ska göra bra ifrån sig och det är deras jobb att hjälpa dig.

Repetitionsvecka

Under vecka 2 har mattesupporten öppet för de som vill ha stöd inför omtentor. Samma tid och plats som under terminen.

Vi brukar också hålla i en repetitionsvecka inför omtentaperioden i augusti. Datum ännu ej satta för 2024.

Kontakt

Brian Rydgren

Studenthälsan finns för att hjälpa dig med frågor som är kopplade till livet som student. Det kan till exempel handla om stress, sömnlöshet, dåligt självförtroende, prestationsångest, talängslan, alkohol eller andra saker som kan göra studentlivet komplicerat.

Studenthälsans utbud av stöd och råd

Då kvinnliga studenter är underrepresenterade på kandidat- och masterprogrammet i matematik har vi ett nätverk för dem som samordnas av vår lika-villkorsamanuens. Det ordnas tjejfrukostar och tjejkvällar vilket anslås på programsidorna i Studium.

Det finns många studentföreningar, kårer och nationer att delta och engagera sig i.

Ämnesspecifika för dig som matematikstudent är:

Att engagera sig i en förening ger unika erfarenheter och möjligheter att växa, lära och bidra. Oavsett om det är genom att planera evenemang, hantera kommunikation, eller att företräda studenters intressen, finns det alltid plats för engagerade individer som vill göra skillnad och utvecklas professionellt.

Använd dina studieår inte bara till att lära dig i klassrummet, utan också till att skaffa andra värdefulla kontakter, kompetenser och erfarenheter.

Information om hur du kan engagera dig i de poster som tillsätts av studentföreningarna hittar du på sidan "Inflytande, regler och rättigheter".

Matematiska institutionen har en LinkedIn-grupp för matematikalumner från Uppsala universitet där även studenter är välkomna att gå med. Per definition är du alumn så fort du tagit kurspoäng hos oss. Det är mer än 300 alumner med i gruppen vilket ger dig exempel på möjliga karriärvägar och nätverksmöjligheter. Många alumner är positiva till att få frågor från studenter och svarar gärna.

Varje höst anordnar vi ett alumnevent som vi även bjuder in våra studenter till. Det är ett bra tillfälle att få inspiration och kontakter. Eventet anslås på våra programsidor i Studium.

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin