Dietetik och klinisk nutrition III: Svåra sjukdomstillstånd
7,5 hp
Litteraturlista, Grundnivå, 2HK065
Det finns en senare version av litteraturlistan.
Huvudgrupp 1
- Dahlström, Ulf; Kechagias, Stergios; Stenke, Leif, Internmedicin, 5., [omarb.] uppl., Stockholm, Liber, 2011Obligatorisk (Relevanta avsnitt.)
- Parenteral nutritionsbehandling för vuxna, Dietisternas riksförbund, 2011, Fritt tillgängligObligatorisk
- Sobotka, Lubos; Allison, Simon P., Basics in clinical nutrition, 4th ed., Prague, Czech Republic, Galén, 2011Obligatorisk (Relevanta avsnitt. Bok utlånas under kursen.)
- Mahan, L. Kathleen.; Raymond, Janice L., Krause's food & the nutrition care process, Fourteenth edition., St. Louis, Missouri, Elsevier, [2017]Obligatorisk (Relevanta avsnitt)
- Nutritionsvård av patienter med cancer i palliativt skede, Dietister inom onkologi, 2014, OnlineObligatorisk
- Riktlinjer för parenteral nutritionsbehandling för vuxna, Dietisternas Riksförbund, 2015, http:/
/ Obligatoriskwww.drf.nu/ wp-content/ uploads/ 2016/ 04/ PN-för-vuxna-2015-New160304.pdf - eNCPT, Nutrition Terminology Reference Manual, Academy of Nutrition and Dietetics, OnlineObligatorisk
Dessutom aktuella rapporter och vetenskapliga artiklar, ca 250 sidor. Presenteras i studiehandledningen vid kursstart.
Huvudgrupp 2
- Backman, Jarl, Rapporter och uppsatser, 2., rev. uppl., Lund, Studentlitteratur, 2008
- Bryman, Alan, Samhällsvetenskapliga metoder, 2., [rev.] uppl., Malmö, Liber, 2011
* Obligatorisk