Kostvetenskap A: Nutrition
30 hp
Litteraturlista, Grundnivå, 2HK076
Obligatorisk litteratur
- Berg, Christina; Ellegård, Lars; Larsson, Christel, Näringslära för högskolan, Sjunde upplagan, Stockholm, Liber, [2021]
- Henriksson, Olle; Rasmusson, Margareta, Fysiologi med relevant anatomi, Fjärde upplagan, Lund, Studentlitteratur, [2018]
- Neuman, Nicklas, Mat och ätande - Sociologiska perspektiv, Studentlitteratur AB, 2019 (Kapitel 1 och 8.)
- Utvärdering av metoder i hälso- och sjukvården: en handbok, Stockholm, Statens beredning för medicinsk utvärdering (SBU), 2013 (Kapitel 6+10)
- Ahrne, Göran; Svensson, Peter, Handbok i kvalitativa metoder, Upplaga 3, Stockholm, Liber, [2022]
- Eliasson, Annika, Kvantitativ metod från början, Fjärde upplagan, Lund, Studentlitteratur, [2018]
- Ejlertsson, Göran, Statistik för hälsovetenskaperna, Tredje upplagan, Lund, Studentlitteratur, [2019]
- Nordiska näringsrekommendationer 2012, Livsmedelsverket, 2013, Fulltext
- Nordic Nutrtition Recommendations 2023, Livsmedelsverket, 2023 (Fritt tillgänglig på Livsmedelsverkets hemsida.)
- Bergh, Kurt, Metabolism, Umeå universitet, 2021 (Finns att köpa på Institutionen för kostvetenskap)
- Furugren, Bo, Kemi för kostutbildning, Institutionen för hushållsvetenskap, 1994 (Kan laddas ner digitalt via Studium eller köpas på institutionen.)
Andra aktuella vetenskapliga artiklar, rapporter och manualer kan tillkomma.
Referenslitteratur
- Backman, Jarl, Rapporter och uppsatser, 3., [rev.] uppl., Lund, Studentlitteratur, 2016
- Svenska skrivregler., 2., [utök.]uppl., Stockholm, Liber, 2000 (Kan ersättas med annan litteratur med motsvarande innehåll.)