Aktiviteter för alla

Ta del av våra evenemang och aktiviteter som riktar sig till allmänheten.

Vetenskapsfestivalen SciFest

SciFest är en årligt återkommande vetenskapsfestival för vetgiriga i alla åldrar! Utmana dig själv i spännande aktiviteter, experiment och tävlingar på temat naturvetenskap och teknik, koppla av till vetenskapsshower, ställ en forskare mot väggen. Med andra ord – ge utforskaren i dig en chans!

Studiebesök

Passa på att besöka en annorlunda arbetsplats där naturvetenskapliga och tekniska framsteg görs varje dag. Som besökare hos oss får du en rundtur på campus och inblick i aktuell och spännande forskning.

Populärvetenskapliga samtal

UppTalk är en populärvetenskaplig samtalsserie via Zoom där du varannan tisdag med start klockan 12.00 får ta del av intressanta samtal med forskare från Uppsala universitet. Samtalen kretsar kring samhällsrelevanta ämnen där du som åhörare har möjlighet att ställa frågor till våra forskare. UppTalk är gratis, digitalt och för alla.

""

Öppna föreläsningar i fysik

13 forskare från Uppsala universitet håller 13 föreläsningar speciellt riktade till allmänheten om forskning i fysikens framkant. Lär dig om bland annat magneter, röntgenstrålning, strängteori, och solsystem och allt däremellan.

Föreläsningarna är öppna för alla och hålls i Humanistiska teatern i Engelska parken i Uppsala.

""

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin