Masterprogrammet i nationalekonomi

Vårt internationella masterprogram i nationalekonomi rankas som ett av de bästa svenska programmen i nationalekonomi. De antagna studenterna kommer från hela världen och utbildas till att bli professionella ekonomiska analytiker.

Programmets fokus är att förstå och utvärdera ekonomisk politik samt ge studenterna spjutspetskompetens gällande analys av verklig data från världen utanför universitets väggar. Det finns goda möjligheter att specialisera sig inom ett antal olika områden som exempelvis arbetsmarknadsekonomi, makroekonomi, politisk ekonomi och offentlig ekonomi. Vi samarbetar med och gör studiebesök hos potentiella arbetsgivare såsom departement, forskningsinstitut, banker och andra organisationer. Masterprogrammet ger en solid grund för fortsatta studier på forskarnivå.

 

Två kvinnor som pratar och ser glada ut.

Läs mer om vårt Masterprogram i kurskatalogen.

Nyfiken på vad tidigare MA studenter tycker om sin utbildning? Vår alumnenkät visar att 85% var nöjda med sin utbildning.

"Ger en verktyg för att analysera samhällsfrågor"

Porträtt


Nyfiken på att plugga nationalekonomi?

Läs en intervju med vår alumn August som har läst vårt masterprogram i nationalekonomi. Han berättar vad han jobbar med nu och hur hans utbildning hjälper honom i hans dagliga arbete.

Läs hela intervjun med August

Alumner

Här finns fler intervjuer med våra alumner där de berättar om sin studietid och sitt jobb efter utbildningen.

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin