Utbildningar vid institutionen för speldesign


UTBILDNING I SPELDESIGN

Våra kandidatprogram har som mål att ge studenterna de kunskaper och färdigheter som efterfrågas inom spelindustrin och spelutveckling idag. Masterprogrammen introducerar studenter till den senaste inom spelforskningen. Vi erbjuder också fristående kurser.

Studera speldesign

Att läsa speldesign ger dig verktyg att förstå och arbeta med spelmediet på hög internationell nivå och föra den professionella spelutvecklingen framåt. Bland utexaminerade studenter återfinns såväl företagare med egen utvecklingsstudio som anställda vid de mest framgångsrika spelföretagen både i och utanför Sverige.

Du kan förvänta dig undervisning som uppmuntrar dig att regelbundet generera nya koncept och att ha ett kreativt och innovativt förhållningssätt i ditt arbete. Speldesignutbildningarna ger dig allt från grundläggande till avancerade kunskaper och färdigheter som du kontinuerligt applicerar på praktiska spelprojekt under programmens gång.

Vid Campus Gotland i Visby blir du en del av en miljö som präglas av närhet mellan lärare och studenter.

Ett krav för kandidatexamen är att studenten kan producera ett examensarbete. Läs tidigare studenters examensarbete här.

För att ta del av vad våra forskare har producerat och medverkat i, läs mer här under Forskning.

Har du frågor?

Du finner svar på många av de frågor vi ofta får från blivande studenter på sidan Vanliga frågor.

För exempel på studentprojekt och information om events vi anordnar eller deltar i, besök GAME-bloggen.

Om du inte hittar den information du söker kontakta oss på gamedesign@speldesign.uu.se.

Kommer du till Visby och vill veta mer om oss? I samband med våra stora event Gotland Game Conference i juni, kan vi erbjuda besökare en kort presentation av våra utbildningar och visa runt i våra lokaler innan eventet drar igång och som du är välkommen att vara med på. Anmäl dig till presentationen minst 3 dagar i förväg till gamedesign@speldesign.uu.se.


FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin