Kostvetenskap A: Nutrition
Kurs, Grundnivå, 2HK094
Hösten 2024 Hösten 2024, Uppsala, 100 %, Campus, Svenska
- Studieort
- Uppsala
- Studietakt
- 100 %
- Undervisningsform
- Campus
- Undervisningstid
- Dag
- Studieperiod
- 2 september 2024–19 januari 2025
- Undervisningsspråk
- Svenska
- Behörighet
-
Grundläggande behörighet och Matematik 2a eller 2b eller 2c, Naturkunskap 2, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2
- Urval
-
Betyg (60 %) - Högskoleprov (40 %)
- Avgifter
-
Du som inte är medborgare i ett EU-/EES-land eller Schweiz måste betala anmälnings- och studieavgift.
- Studieavgift, första inbetalningen: 45 000 kr
- Studieavgift, totalt: 45 000 kr
- Sista anmälningsdag
- 15 april 2024
- Anmälningskod
- UU-25002
För dig som är antagen eller reserv
- Registreringsperiod
- 29 juli 2024–25 augusti 2024
- Institutionens information om registrering
Våren 2025 Våren 2025, Uppsala, 100 %, Campus, Svenska
- Studieort
- Uppsala
- Studietakt
- 100 %
- Undervisningsform
- Campus
- Undervisningstid
- Dag
- Studieperiod
- 20 januari 2025–8 juni 2025
- Undervisningsspråk
- Svenska
- Behörighet
-
Grundläggande behörighet och Matematik 2a eller 2b eller 2c, Naturkunskap 2, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2
- Urval
-
Betyg (60 %) - Högskoleprov (40 %)
- Avgifter
-
Du som inte är medborgare i ett EU-/EES-land eller Schweiz måste betala anmälnings- och studieavgift.
- Studieavgift, första inbetalningen: 45 000 kr
- Studieavgift, totalt: 45 000 kr
- Sista anmälningsdag
- 15 oktober 2024
- Anmälningskod
- UU-75002
För dig som är antagen eller reserv
- Registreringsperiod
- 21 december 2024–9 januari 2025
- Institutionens information om registrering
Om kursen
Kursen utgår från basen inom ämnet kostvetenskap och ger förutsättningar att förstå, redogöra för och värdera nutritionsrelaterade frågor utifrån ett vetenskapligt förhållningssätt. Detta genom att behandla såväl kvalitativa som kvantitativa forskningsmetoder och praktiska färdigheter i kostundersökningsmetodik. I kursen diskuteras även nationella och globala näringsrekommendationer samt belyser aspekter om hur matvanor skapas i en samhällelig kontext.
I kursen studeras vidare de olika näringsämnenas kemiska uppbyggnad och förekomst i såväl livsmedel som människokroppen samtidigt som näringsämnenas funktion, digestion, absorption och metabolism kopplat till energiomsättning och olika grad av fysisk aktivitet tas upp.