Kostvetenskap B: Livsmedelsvetenskap
15 hp
Litteraturlista, Grundnivå, 2HK060
Det finns en senare version av litteraturlistan.
Obligatorisk litteratur
- Abrahamsson, Lillemor; Andersson, Agneta; Nilsson, Gerd, Näringslära för högskolan, 6. uppl., Liber, 2013Obligatorisk
- Backman, Jarl, Rapporter och uppsatser, 2., rev. uppl., Lund, Studentlitteratur, 2008Obligatorisk
- Bryman, Alan, Samhällsvetenskapliga metoder, 2., [rev.] uppl., Malmö, Liber, 2011Obligatorisk
- Gustafsson, Inga-Britt, Sensorik och marknadsföring, 1. uppl., Lund, Studentlitteratur, 2014Obligatorisk
- KF och ICA provkök, Mått för mat, Ica Bokförlag, 2010Obligatorisk
- Lagerberg Fogelberg, Charlotte, På väg mot miljöanpassade kostråd: vetenskapligt underlag inför miljökonsekvensanalysen av Livsmedelsverkets kostråd, Uppsala, Livsmedelsverket, 2008Obligatorisk
- Nylander, Annica m.fl., Livsmedelsvetenskap, 2., [rev. och uppdaterade] uppl., Lund, Studentlitteratur, 2014Obligatorisk
- Modin, Rebecka; Lindblad, Mats, Förvara maten rätt så håller den längre - vetenskapligt underlag om optimal förvaring av livsmedel, Livsmedelsverket, 2011, FulltextObligatorisk
- Risvik, Einar, Sensorik metoder, Tecator AB, 1985Obligatorisk (För utlåning på institutionen.)
- Thougaard, Herluf; Varlund, Verner; Møller Madsen, René, Grundläggande mikrobiologi med livsmedelsapplikationer, 2., uppdaterade och utök. uppl., Lund, Studentlitteratur, 2007Obligatorisk
Dessutom tillkommer rapporter och vetenskapliga artiklar.
Laborationsanvisningar med protokoll, 250 s.
* Obligatorisk
Kursplan
- Kursplan giltig från och med höstterminen 2023
- Kursplan giltig från och med höstterminen 2021
- Kursplan giltig från och med höstterminen 2019
- Kursplan giltig från och med höstterminen 2018, version 2
- Kursplan giltig från och med höstterminen 2018, version 1
- Kursplan giltig från och med höstterminen 2016
- Kursplan giltig från och med vårterminen 2016
- Kursplan giltig från och med vårterminen 2014