Nutrition och folkhälsa
Kurs, Grundnivå, 2HK081
Våren 2025 Våren 2025, Uppsala, 100 %, Campus, Svenska
- Studieort
- Uppsala
- Studietakt
- 100 %
- Undervisningsform
- Campus
- Undervisningstid
- Dag
- Studieperiod
- 20 januari 2025–24 mars 2025
- Undervisningsspråk
- Svenska
- Behörighet
-
Kostvetenskap A: Nutrition (30 hp), Kostvetenskap B: Livsmedelsvetenskap (30 hp) och Mat, marknad och ledarskap I (15 hp), eller Kostvetenskap A: Nutrition (30 hp) och Kostvetenskap B: Livsmedelsvetenskap (15 hp).
- Urval
-
Högskolepoäng (max 165 hp)
- Avgifter
-
Du som inte är medborgare i ett EU-/EES-land eller Schweiz måste betala anmälnings- och studieavgift.
- Studieavgift, första inbetalningen: 22 500 kr
- Studieavgift, totalt: 22 500 kr
- Sista anmälningsdag
- 15 oktober 2024
- Anmälningskod
- UU-75013
För dig som är antagen eller reserv
- Registreringsperiod
- 21 december 2024–19 januari 2025
- Institutionens information om registrering
Om kursen
Kursen ger förutsättningar till fördjupade kunskaper och färdigheter för främjandet av hälsosamma matvanor ur ett befolkningsperspektiv. Grundläggande begrepp kring hälsa och folkhälsomål diskuteras. Den vetenskapliga grunden för nutritionens betydelse för prevention av livsstilsrelaterad sjukdomar gås igenom. Kritisk reflektion kring av kopplingen mellan evidens och råd, riktlinjer och interventioner övas.