Kostvetenskap C: Sociologiska perspektiv på mat
Kurs, Grundnivå, 2HK083
Fäll ut informationen nedan för att läsa mer om anmälan och behörighet.
Våren 2025
Våren 2025,
Uppsala, 100 %, Campus, Svenska
- Studieort
- Uppsala
- Studietakt
- 100 %
- Undervisningsform
- Campus
- Undervisningstid
- Dag
- Studieperiod
- 20 januari 2025–19 februari 2025
- Undervisningsspråk
- Svenska
- Behörighet
-
Kostvetenskap A: Nutrition (30 hp) och Kostvetenskap B: Livsmedelsvetenskap (30 hp), eller Kostvetenskap A (30 hp), Kostvetenskap B: Livsmedelsvetenskap (15 hp) och Kostvetenskap B: Dietetikens grunder (15 hp).
- Urval
-
Högskolepoäng (max 165 hp)
- Avgifter
-
Du som inte är medborgare i ett EU-/EES-land eller Schweiz måste betala anmälnings- och studieavgift.
- Studieavgift, första inbetalningen: 11 250 kr
- Studieavgift, totalt: 11 250 kr
- Sista anmälningsdag
- 15 oktober 2024
- Anmälningskod
- UU-75003
För dig som är antagen eller reserv
- Registreringsperiod
- 21 december 2024–19 januari 2025
- Institutionens information om registrering
Fäll ut informationen nedan för att läsa mer om anmälan och behörighet.
Våren 2026
Våren 2026,
Uppsala, 100 %, Campus, Svenska
- Studieort
- Uppsala
- Studietakt
- 100 %
- Undervisningsform
- Campus
- Undervisningstid
- Dag
- Studieperiod
- 19 januari 2026–18 februari 2026
- Undervisningsspråk
- Svenska
- Behörighet
-
Kostvetenskap A: Nutrition (30 hp) och Kostvetenskap B: Livsmedelsvetenskap (30 hp), eller Kostvetenskap A (30 hp), Kostvetenskap B: Livsmedelsvetenskap (15 hp) och Kostvetenskap B: Dietetikens grunder (15 hp).
- Urval
-
Högskolepoäng (max 165 hp)
- Avgifter
-
Du som inte är medborgare i ett EU-/EES-land eller Schweiz måste betala anmälnings- och studieavgift.
- Studieavgift, första inbetalningen: 11 250 kr
- Studieavgift, totalt: 11 250 kr
- Sista anmälningsdag
- 15 oktober 2025
- Anmälningskod
- UU-75003
För dig som är antagen eller reserv
Om kursen
Kursen behandlar centrala ämnen och teoretiska begrepp för att förstå och förklara människors mat och ätande, med särskilt fokus på sociologiska perspektiv. Exempel på klassiska samhällsvetenskapliga frågeställningar som belyses genom att studera och analysera mat och ätande är människors olika livsvillkor och identitetsuttryck, välfärdsstatens organisering, arbetsdelning i hemmet och på arbetsmarknaden, hälsa och det globala konsumtionssamhället.