Genus, sexualiteter och kroppar

7,5 hp

Kurs, Grundnivå, 5GN037

Våren 2024 Våren 2024, Flexibel, 50 %, Distans, Svenska

Våren 2025 Våren 2025, Flexibel, 50 %, Distans, Svenska

Om kursen

Hur kan vi se på kroppar och sexualiteter? Vad står begreppet 'trans' för och vad innebär kroppsnormativitet? Dessa frågor och mycket annat diskuteras under kursen. Kursen ger grundläggande kunskaper i tvärvetenskaplig genusforskning med särskilt fokus på sexualiteter och kroppar. Den bidrar med problematiserande perspektiv på kön/genus i relation till andra maktordningar, exempelvis sexualitet, funktionsförmåga och könsidentitet.

Kursen är en utmärkt introduktion för dig som är intresserad av frågor om kön/genus och makt i relation till sexualiteter och kroppar, och den passar bra för dig som vill göra genusvetenskap till en del av din utbildning.

Kursen är identisk med Genusvetenskap A, delkurs 3: Sexualiteter och kroppar (7,5 hp).

Distanskursens upplägg: Kursen genomförs helt på distans utan fysiska träffar och kräver tillgång till dator med internetuppkoppling. Undervisningen sker genom digitala eller förinspelade föreläsningar samt digitala sammankomster (seminarier). Kursen examineras löpande genom inlämningsuppgifter och genom deltagande på obligatoriska seminarier.

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin