Bli student

Att studera elektroteknik är ett bra val för dig som vill arbeta mot en mer hållbar framtid i en bransch som ständigt växer och utvecklas. I den snabba omställningen till ett fossilfritt samhälle står vi inför ett massivt teknikskifte och en examen i elektroteknik ger dig mycket goda karriärmöjligheter världen över.

I din utbildning vid Uppsala universitet utvecklar du tekniska färdigheter och får möjlighet att finna smarta lösningar på framtidens utmaningar inom hållbar energiförsörjning, miljövänliga fordon, elektronik, digitalisering och kommunikationssystem.

Dessutom erbjuder Uppsala Sveriges främsta studentliv genom sina kårer, föreningar och nationer!

Vår historia

Ångströmslaboratoriet

Civil- och högskoleingenjörsprogrammen samt vårt första masterprogram startade vi för över 15 år sedan. Sedan dess arbetar vi ständigt med att uppdatera och utveckla våra program och kurser för att ge våra studenter bästa möjliga utbildning samt förutsättningar för att möta samhällets och industrins växande behov efter ingenjörer inom elektroteknik.

Vår utbildning bedrivs i en starkt forskingsanknuten miljö på campus Ångströmslaboratoriet.

Studentliv och studentnationer

I Uppsala finns ett unikt och rikt studentliv med flera studentnationer för studenter att engagera sig i. Nationerna utgör kärnan av studentlivet i Uppsala och som student vid Uppsala universitet kan du välja att bli medlem i en eller flera nationer.

Som medlem i nation får du tillgång till pubar, lunchserveringar, bibliotek, baler, klubbar, teater-, musik- och idrottsverksamhet.

Upplev ett unikt studentliv via nationerna i Uppsala

Färgglada vimplar

Kårer och studentföreningar

Studenter sittandes tillsammans i en soffa bläddrandes i böcker

Utöver nationer finns också flera kårer och studentföreningar att engagera sig i som student vid Uppsala Universitet. Kårerna drivs av studenter för studenter med målsättning att säkerställa att studenters rättigheter prioriteras, uppfylls och skyddas. Kårerna och de olika studentföreningarna anordnar också olika typer av evenemang och tillställningar för dig som är medlem.

Besök Uppsala teknolog- och naturvetarkårs hemsida

Besök SIVs (Uppsalas kvinnliga och icke-binära ingenjörsnätverk) facebook-sida

Vad är elektroteknik, varför är det viktigt och vad kan man göra efter examen? Se videor med våra tidigare civil- och högskoleingenjörsstudenter som berättar mer om vad de tycker om programmen och vad de jobbar med idag.

Möt en tidigare student från Civilingenjörsprogrammet i system i teknik och samhälle (länk till YouTube)

Möt en tidigare student från Civilingenjörsprogrammet i elektroteknik (länk till YouTube)

Möt en tidigare student från Högskoleingenjörsprogrammet i elektroteknik (länk till YouTube)

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin