Utbildning vid Juridiska institutionen

Bli student hos oss på Juridiska institutionen i Uppsala

Bli student hos oss!

Vi tillhandahåller program, fristående kurser och även skräddarsydda paket för arbetslivet.

Vår juristutbildning är en av Sveriges mest populära utbildningar. Den bygger på en problembaserad inlärningsmodell som ger dig eftertraktade kunskaper inom både traditionell juridik och nyare specialområden. Efter examen finns goda möjligheter till ett arbete inom en mängd områden där juridisk expertis efterfrågas.

Kvarteret Munken

Vi erbjuder ett flertal intressanta kurser inom juristprogrammet samt också fristående kurser. Programkurser finns på både grundnivå och avancerad nivå, med möjlighet till fördjupning och bredd. Fristående kurser finns på grundnivå. Under den avancerade nivån på termin 7 till 9 kan programstudenten själv styra upplägget av de obligatoriska och valbara fördjupningskurserna samt examensarbetet.

Vi erbjuder även en möjlighet att läsa på Lantmäteriprogrammet, juridisk inriktning, med fokus på juridik och samhällsplanering. Syftet med programmet, som liksom juristprogrammet baseras på problembaserad undervisning, är att utbilda samhällsbyggnadsjurister som ska delta i de juridiska delarna av samhällsbyggnads-processen, dels med juridiskt hållbara lösningar, dels med processledning.

Kurser

Inom juristprogrammet finns kurser på både grundnivå och avancerad nivå. Vi ger även fristående kurser på grundnivå och avancerad nivå. Nedan kan du se hur kurserna fördelas beroende på om du är student på juristprogrammet eller om du väljer att läsa någon av våra fristående kurser.

Se vårt utbud av kurser

Tre studenter

Relaterat

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin