Program Mental Health Week 2024

Under veckan kan du lyssna på föreläsningar och webbinarier, delta i workshoppar och aktiviteter. Alla med syftet att informera och belysa psykisk hälsa och välmående.

Evenemangen äger rum i Uppsala, Visby och online.

På gång hela veckan

Studenternas träningsverksamhet Campus1477 i Uppsala har öppet hus för dig som är student. Kom och provträna gratis under hela veckan: gym, gruppträning, bollsport och klättring! Du hittar hela utbudet på Campus1477:s webbplats.

Plats: Campus1477, Von Kramers allé 5, Uppsala

Blir du hängig och trött på ­hösten och vintern? På Studenthälsan kan du som student besöka deras ljusrum för att få extra ljus om du känner att du får för lite ljus under dagen.

Från och med måndag 7 oktober öppnar Studenthälsan i Uppsala upp sitt ljusrum för säsongen. Det är drop-in på platserna. Du anmäler dig i receptionen och visar upp din studentlegitimation.

Plats: Studenthälsan, Övre Slottsgatan 7, Uppsala

Läs mer om ljusrummet.

Uppsala studentkår välkomnar alla studenter att dricka kaffe och fika i kårhuset under hela Mental Health Week. Ibland är det bästa sättet att må bra är fika och vänner! Så om du behöver tid att koppla av eller bara ta en stund med vänner eller själv, kom gärna förbi och ta en kaffe och färglägg mandalas!

Plats: Uppsala studentkår, Övre Slottsgatan 7, Uppsala

Öppettider hos Uppsala studentkår.

I Blåsenhusbiblioteket finns det en utställning med böcker om psykisk hälsa 7–11 oktober. Böckerna är för utlåning.

Välkommen under Blåsenhusbibliotekets öppettider: 8.30–19.00 måndag–torsdag och 8.30–18.00 på fredagar.

Plats: Blåsenhusbiblioteket, von Kraemers allé 1, Uppsala

Vi har samlat lite affischer och material om psykisk hälsa (en del på svenska, en del på engelska) och hoppas att ni studenter och medarbetare vill bidra med mer! Dela era tankar. Dela några minnesvärda citat eller texter. Dela foton. Dela konst. Tillsammans skapar vi en informativ, interaktiv och levande yta som kan besökas när du har tid och som kommer att växa fram allt eftersom under veckan.

Efteråt kommer vi att dokumentera och kommunicera den gemensamt skapade utställningen. Denna yta kommer även att inkludera en fotoutställning (se separat aktivitet).

Vill du bidra med något redan innan? Kontakta Johanna Bergman.

Tid: Utställningen öppnar kl. 12.00 7 oktober och stänger 11 oktober kl. 14.00

Plats: SLU Campus Ultuna, Ulls Hus, Almas Allé 8, nedre entrén, Uppsala

I denna peppiga fotoutställning delar Anna Frisint från Mittuniversitetet några av de foton som unga vuxna i Östersund tagit inom ramen för hennes forskningsprojekt (så kallad photovoice) för att visa vad som får dem att må bra. Fotona kompletteras med beskrivande citat från hennes intervjuer med deltagarna där de berättar om bilderna.

Vill du också dela med dig om vad som får dig att må bra? Bidra med egna foton/bilder eller text till vår samskapande utställning om psykisk hälsa som finns på samma yta. (Se separat aktivitet).

Tid: Fototställningen öppnar kl. 12.00 7 oktober och stänger 11 oktober kl. 14.00

Plats: SLU Campus Ultuna, Ulls Hus, Almas Allé 8, nedre entrén, Uppsala

Program dag för dag

Måndag 7 oktober

Välkommen att delta i ett gratis pass soft yoga lett av Karin Norgren Ngatia på Friskis & Svettis Ultuna. Ta med en yogamatta eller handduk att ligga eller sitta på.

Tid: Måndag 7 oktober, kl. 12.00–13.00

Plats: Friskis & Svettis Ultuna, Stora hallen, Lennart Hjelms Väg 4, Uppsala

Det kan ibland vara stressigt att vara student. Lär dig mer om stress, och få några användbara tips för att hantera stressiga perioder. Välkommen på en 15 minuters föreläsning om stress tillsammans med Studenthälsan.

Anmäl dig via vårt digitala formulär, senast den 3 oktober. De tio första som anmäler sig kommer att bjudas på en smörgås och något att dricka.

Evenemanget ges på engelska.

Tid: Måndag 7 oktober, kl. 12.15–12.30

Plats: Campus Gotland, rum B15, Visby

All rörelse är bra, även korta promenader. Följ med Studenthälsan på en kortare promenad i omgivningarna! Vi promenerar cirka 20 minuter där du får möjlighet att träffa andra studenter samtidigt som du får rörelse, dagsljus och frisk luft. Ingen anmälan krävs.

Tid: Måndag 7 oktober, kl. 12.30–12.50

Plats: Campus Gotland, utanför D-huset, Visby

Välkommen till en föreläsning om vilka konsekvenser våld kan ge på den psykiska hälsa på kort och lång sikt. Vi reder även ut vad begreppet våld innefattar och i slutet får du även information om var du kan vända dig om du blivit våldsutsatt eller om du är anhörig.

Föreläsningen ges av Veronica Wahlström, socionom och behandlare på Nexus, Socialförvaltningens enhet för personer som utsatts för våld i nära relationer, hedersrelaterat våld och förtryck och sexuell exploatering.

Tid: Måndag 7 oktober, kl. 15.15–16.15

Plats: Föreläsningen ges via Zoom.

Kom med på träningspass på Campus 1477! På måndagar under hösten håller Studenthälsans gruppträningsinstruktörer gratis pass för dig som är student. Just denna måndag är det danspass med influenser från house och hip hop.

Tid: Måndag 7 oktober, kl. 15.3016.15

Plats: Campus 1477, Von Kramers allé 5, Uppsala

I ett personligt samtal med Universitetskyrkans Linnea Lampa Kurkkio kommer Sanna Linder, (H)järnkolls-ambassadör och före detta SLU-student, att berätta om hur det kan te sig att vara på den högfungerande delen av autismspektrumet.

Riksförbundet (H)järnkoll arbetar för ökad öppenhet kring psykisk ohälsa med målet att alla ska ha lika rättigheter och möjligheter oavsett psykiskt funktionssätt.

Tid: Måndag 7 oktober, kl. 16.15–17.15

Plats: Samtalet ges via Zoom. Lösenord 649649.

Kom och prova Dans för hälsa! Evenemanget är till för dig som är student på Uppsala universitet, oavsett vem du är, nybörjare eller erfaren. Dansen leds av danspedagoger och är kostnadsfri. Dansen görs barfota eller i strumpor. Kom som du är! Dans för hälsa är ett koncept framtaget av Örebro universitet.

För att vara säker på att få en plats anmäler du dig via mejl till studenthalsan-cg@uu.se, men det går också bra att droppa in i mån av plats.

Tid: Måndag 7 oktober, kl. 16.40–17.30

Plats: Campus Gotland, sal B38, Visby

Ta en välbehövlig paus i vardagen med ett yogapass på Västgöta nation.

Vi samlas i Stora salen på Västgöta nation för en timmes avkopplande yoga. Efteråt finns det möjlighet att stanna kvar en stund för te, fika och umgänge innan du beger dig ut i höstmörkret igen. Alla är välkomna oavsett förkunskaper men medtag gärna yogamatta, handduk eller dylikt.

Tid: Måndag 7 oktober, kl. 18.00–19.00

Plats: Västgöta Nation, Slottsgränd 12, Uppsala

Tisdag 8 oktober

Vill du prova på att springa? Eller är du kanske en van, men långsam, löpare? Gruppen vänder sig främst till dig som kanske funderat på att börja springa eller som kanske springer någon gång ibland och vill få in en rutin. Andra löpare är också välkomna. Vi anpassar oss så att tempot blir rätt för alla. Har vi tur så kommer vi runt muren på 3,4 km. För den som önskar finns det möjlighet till kallbad i havet efter löprundan. Det finns omklädningsrum och möjlighet att duscha i gula huset i inre hamnen.

Ingen anmälan krävs.

Tid: Tisdag 8 oktober, kl. 11.30–12.00

Plats: Campus Gotland, vi ses utanför gula huset i inre hamnen, Visby

Välkommen till ett skräddarsytt webbinarium för dig som upplever att din mentala hälsa påverkar dina möjligheter att både söka och få ett jobb.

Hur ärlig ska jag vara mot en framtida arbetsgivare om min mentala hälsa? Vad ska jag skriva i ansökningshandlingarna? Och vad ska jag säga på intervjun?

I detta webbinarium får du veta om förhållningssätt för att presentera dig själv för en arbetsgivare, perspektiv på intervjusituationen – och våga avdramatisera. Vi tar också upp hur du kan lära dig reflektera över din mentala hälsa och hur du vill att den ska uppfattas av din framtida arbetsgivare och att lära dig se fördelar, inte hinder, med dina begränsningar.

Föreläsare är Sara Utas Vestling och Madelene Rönnberg, båda är studie- och karriärvägledare på Uppsala universitet.

Eventet ges på svenska.

Tid: Tisdag 8 oktober, kl. 12.15–13.00

Plats: Föreläsningen ges via Zoom.

Detta är ett tillfälle för dig som vill lära dig grunderna i orientering för att med hjälp av karta komma ut i vår vackra natur, eller för dig som bara vill fräscha upp dina tidigare orienteringskunskaper.

Efter en introduktion av hur du orienterar med hjälp av en karta ger vi oss ut på en kort gemensam vandringstur för att ta några Hitta ut-kontroller tillsammans. "Hitta ut" är en gratis friskvårdsaktivitet där du på egen hand eller tillsammans med familj och vänner med hjälp av karta (på papper eller i en app i mobilen) ska finna checkpoints som är placerade i stadsmiljö, parker, bostadsområden och tätortsnära skogar.

Praktiskt: Kläder efter väder och skor för att kunna gå eller springa i skogen.

Anmäl dig senast samma dag, 8 oktober (max 20 deltagare).

Anmälan till Hitta ut-aktivitet

Tid: Tisdag 8 oktober, kl. 16.00–18.00

Plats: Campus1477, von Kramers Alle 7, Uppsala

Välkommen på meditativ målning med Ultuna studentkårs likabehandlingsutskott (LikeU). Här får du möjlighet att koppla bort alla tankar på studier och vara kreativ.

Du är välkommen att ta med och arbeta med vilka typer av färger eller pennor som du vill (tusch, akvarell, oljefärger etcetera). Vi kommer att lyssna på musik och måla helt utan några prestationskrav. Det finns möjlighet att inspireras av andra eller måla exakt vad du vill.

Om vädret tillåter kommer vi starta aktiviteten med en liten promenad på campus för att få inspiration och komma i rätt sinnesstämning. Kom och ha kul, träffa nya människor och skapa!

Ta med: Eget material (Ultuna studentkår kan i viss mån bidra med penslar och färg och papper om ni inte har eget. Kontakta Ultuna studentkårs likabehandlingsutskott via mejl uls_likeu@stud.slu.se och fråga).

Tid: Tisdag 8 oktober, kl. 16:00–18.00

Plats: Ateljén på Ultuna Campus, Ulls hus, Almas Allé 8, Uppsala

Välkommen på en föreläsning om autism med autisten Jonas Wik. Jonas förklarar att som autist mår man dåligt när den kunskap man har om autism, inte är kunskap.

Jonas kommer prata om att vilseledande eller okunniga råd kan plåga oss när någon pratar och skriver om något de inbillar sig att de förstår, vilket kan resultera i att du mår sämre. Men det finns även en värld av insiktsfulla, genomtänkta och professionella autister redo att erbjuda råd, stöd och konversationer om mående på ett sätt som du vill ha, med det språk som du har inom dig, och som leder till faktiskt utveckling.

Tid: Tisdag 8 oktober, kl. 16.30–17.30

Plats: Campus Blåsenhus, sal Betty Pettersson, von Kraemers allé 1A, Uppsala och via Zoom

Farmacevtiska Studentkåren tillsammans med Studenthälsan bjuder in till yoga. En lugn yoga som passar såväl nybörjare som dig som praktiserat yoga ett tag.

Inga förkunskaper krävs. Ha på dig mjuka kläder, ta gärna med en matta (ett litet antal finns för utlåning) eller handduk och var beredd att vara barfota.

Tid: Tisdag 8 oktober, kl. 17.00–17.45

Plats: Farmacevtiska Studentkåren, Pharmen, Dag Hammarskjölds väg 16, Uppsala

Att prata inför andra, hålla tal, presentera grupparbeten eller vara aktiv på seminarier kan få många av oss att känna ångest. I den här workshoppen med Studenthälsan och Språkverkstaden kommer vi att förklara vad som händer i kroppen och hjärnan vid talängslan, och dela med oss av några strategier för att hantera ångesten. Du kommer också att få möjlighet att träna på att tala engelska i en stöttande miljö.

Workshoppen hålls på engelska.

Tid: Tisdag 8 oktober, kl. 17.30–19.30

Plats: Segerstedthuset, lokal Tuvstarren, Uppsala

Onsdag 9 oktober

Varmt välkomna till Juridiska föreningens kårlokal Jontes stuga på mindfulness! Släpp plugget en stund för att komma hit och slappna av.

Tid: Onsdag 9 oktober, kl. 10.00–12.00

Plats: Jontes stuga, Övre Slottsgatan 3, Uppsala

Besök våra interaktiva mässmontrar. Under denna eftermiddag vill vi skapa en tillgänglig och trevlig atmosfär där du som student och anställd ges möjlighet att reflektera kring psykisk (o)hälsa för att öka vår gemensamma förståelse för och pratbarheten kring psykisk ohälsa, minska stigma och fördomar, samt bli påminda om att ta hand om oss själva och varandra. Vi behöver din hjälp för att bemanna alla montrar! Om du kan tänka dig att bli volontär, läs mer nedan.

Vi behöver hjälp av ett gäng frivilliga volontärer för att bemanna montrarna. Ingen förkunskap krävs. Kan du tänka dig att hjälpa till under några timmar med att stå i en monter? Kontakta Johanna Bergman.

Tid: Onsdag 9 oktober, kl. 12.00-16.30

Plats: SLU Campus Ultuna, Ulls Hus, nedre entrén, Almas Allé 8, Uppsala

Välkommen att spela rundpingigs! Ingen anmälan, kom som du är, studenter och personal är välkomna!

Tid: Onsdag 9 oktober, kl. 12.15–12.45

Plats: Campus Gotland, sal E30, Visby

Kom och lyssna på livepodd i Blåsenhus entré. Podden avhandlar två teman, första halvan handlar om prestationsstress och andra halvan tar vi upp fysisk aktivitet som strategi. Du som lyssnar på plats har möjlighet att interagera med poddpanelen, ställa frågor och bidra med din syn på frågan via skärmar.

Med på scenen finns:

  • Ellinore Rosvall, juridikstudent
  • Kawtar Chibli, kurator på Studenthälsan
  • Mikael Andersén, doktorand vid Institutionen för kvinnor och barns hälsa, fysioterapi och beteendemedicin samt leg. psykolog
  • Jens Lindquist, projektledare på Studentidrottslyftet Uppsala
  • Tobias Wasserman, kurator på Studenthälsan
  • Johanna Sjögren, klinisk doktorand vid institutionen för kvinnor och barns hälsa; fysioterapi och beteendemedicin.

Moderator: Lotta Hertzberg, hälsopedagog, Studenthälsan.

Tid: Onsdag 9 oktober, kl. 12.15–13.00

Plats: Campus Blåsenhus, von Kraemers allé 1A, Uppsala

Karin Borg från Universitetskyrkan leder ett samtal med Klas Bergling, pappa till Tim Bergling, även känd som Avicii, och grundare av stiftelsen Tim Bergling Foundation.

Tid: Onsdag 9 oktober, 16.15–17.00

Plats: Samtalet sker via Zoom. Lösenord 649649.

Tim Bergling Foundation.

Passet passar alla – allt från de som vill komma igång med sin löpning till erfarna löpare som vill lära sig rätt löpteknik och få inspiration till sin löpträning.

Lisa Weyhenmeyer som leder löppasset är friidrottare på elitnivå och läser till läkare i Uppsala.

Anmäl dig senast 8 oktober (max 20 deltagare).

Anmälan till löpteknikpasset

Utrustning: Kläder efter väder och lämpliga skor att springa i.

Tid: Onsdag 9 oktober, kl. 17.00–18.00

Plats: Campus1477, von Kramers Allé 5, Uppsala

Kvällen kommer att startas med ett quiz om växter och djur. Sedan kommer resten av tiden bestå av mysigt pyssel. Du kan ta med er eget pysselmaterial eller ta del av det material som BiOM, Ultuna Studentkårs studiebevakande råd, tillhandahåller. På plats kommer det också att finnas fika till självkostnadspris.

Vid frågor, mejla Ultuna Studentkårs studiebevakande råd.

Tid: Onsdag 9 oktober, kl. 17.00

Plats: SLU Ultuna, Undervisningshuset, sal N, Almas allé 10, Uppsala

Torsdag 10 oktober

Varför ökar den psykiska ohälsan? Varför är ökningen större bland tjejer än bland killar? Vilka insatser behövs och efterfrågas av unga själva? Och vad betyder egentligen begreppet psykisk ohälsa? Kan man studera det med hjälp av en app?

Här finns möjlighet att diskutera egna idéer om vad som behöver göras samt få inspiration till examensarbeten inom ämnet.

Möt doktorander och forskare från UPIC (Ungas Psykiska hälsa i Centrum) och WOMHER (Uppsala universitets centrum för kvinnors psykiska hälsa). UPIC är ett tvärvetenskapligt forskningsprogram om ungas psykiska hälsa, ett initiativ sprunget ur WOMHER som är ett forskningscentrum med målet att stärka kvinnors psykiska hälsa.

Vi bjuder på kaffe!

Tid: Torsdag 10 oktober, kl. 12.00–13.00

Plats: Biomedicinskt centrum, utanför Bikupan, Husargatan 3, Uppsala

AI är här för att stanna. Nu är frågan vad det innebär för oss som individer och som samhälle. Vad händer när uppgifter som tidigare gav oss ett syfte ersätts av artificiell intelligens? AI kan nu skriva låtar, skapa konst, generera text, och analysera data på sätt som en gång ansågs unikt mänskliga. Om maskiner kan skapa och utföra uppgifter vi tidigare såg som bevis på vår kreativitet och intelligens – vad blir då kvar för oss?Är vi på väg att bli cyborgs, är vi det redan, och är det något att eftersträva eller problematisera? Hur påverkas synen på bildning, våra arbetsliv och existentiella frågor om mening och identitet?

Vår panel, bestående av AI-experter, kommer att diskutera hur AI kan påverka vår lärandeprocess och framtida yrkesliv, och dess effekter på vår psykiska hälsa och vår känsla av meningsfullhet. Kan vi använda AI som ett verktyg för att utvecklas och bli bättre studenter och yrkesverksamma? Eller finns det risker och utmaningar vi behöver vara medvetna om – både på individ- och samhällsnivå?

Som deltagare får du chansen att ställa frågor och bidra till en dialog om AI:s roll inom utbildning och psykisk hälsa. Samtalet kommer även att livesändas. Vi bjuder på en lunchmacka!

Panelister

  • Oliver Li – doktor i religionsfilosofi och präst i Svenska kyrkan, forskar om AI:s filosofiska aspekter och etiska frågor kring relationer mellan människor och AI.
  • Lina Eklund – docent i människa-dator interaktion vid Uppsala universitet, forskar på hur teknologi påverkar våra intima och privata sfärer.
  • Lauren Richter – forskare inom digital existentiell hälsa, utforskar hur sociala medier och AI formar ungas existentiella hälsa och meningsskapande
  • Bas van den Eijkhof – art director med bakgrund inom film, använder AI för att främja kreativitet och förbättra kommunikation genom bildgenerering.
  • Samtalet modereras av Nathalie Saller, kommunikatör på Universitetskyrkan

Samtalet anordnas av Universitetskyrkan Uppsala, som finns som stöd för alla vid Uppsala universitet och SLU, oavsett bakgrund eller tro. Vårt fokus är att skapa en inkluderande och öppen dialog om existentiell hälsa i olika former.

Välkommen att anmäla dig för att reservera en lunchmacka och meddela eventuella allergier till info@studentprast.uu.se.

Tid: Torsdag 10 oktober, kl. 12.30–13.30

Plats: Humanistiska teatern, Engelska parken, Thunbergsvägen 3C, Uppsala och Zoom

Vad gör vi här egentligen? Varför är livet många gånger så svårt, med så mycket fint och jobbigt om vartannat? Men framförallt, varför känner vi oss ofta ensamma i dessa tankar, trots att så många av oss bär på dem?

Välkommen att tillsammans med Universitetskyrkan att prova på att samtala kring existentiell hälsa. Förutsättningslöst för vi ett samtal där det inte finns ett rätt eller fel. Vi utgår från en samtalsmetodik som heter ”Öppna kort” utvecklade av Ida Hallgren, filosofisk praktiker, och Pontus Nilsen, präst. Dessa samtalskort innehåller frågor som funnits med i mänsklighetens historia, inom filosofi, religion och psykologi, och som fortfarande är lika aktuella.

Tid: Torsdag 10 oktober, kl. 15.15–16.15

Plats: SLU Campus Ultuna, Ulls Hus, Sal Z, Almas Allé 8, Uppsala

I den här föreläsningen med Instragramprofilen Henrik Wahlström får du ta del av vad bipolär sjukdom innebär och Henriks egen resa med sjukdomen och hur han har hittat sätt att leva med det.

Föreläsningen tar även upp hur du som anhöriga kan agera och om vad vi har att vinna på att tala öppet om hur vi mår och om Henriks projekt med att jobba mot stigmatisering och trygghet för personer med diagnoser.

Tid: Torsdag 10 oktober, kl. 17.15–18.15

Plats: Universitetshuset, sal X, Uppsala och via Zoom

Dags att kavla upp ärmarna och låt färgerna och kreativiteten flöda! Paint & Sip är ett koncept av Uppsala teknolog- och naturvetarkår där vi återanvänder vintage-porslin som får nytt liv där din egen kreativitet sätter stopp för den nya designen. Du kommer att få möjlighet att köpa vintage-porslin och pyssel till ett billigt pris och möjligheten att ge den ett nytt utseende. I samband med detta kommer det även ske försäljning av dryck likväl som klimatsmart mat till förmånliga priser. Samla ihop dina vänner för en rolig kväll hållbar både för varandra och miljön!

Tid: Torsdag 10 oktober, kl. 17.30–19.00

Plats: UTN, Utgårdh, Polacksbacken Hus 73, Uppsala

Välkommen på ett skönt yogapass. Passet omfattar meditation, styrka, balans och stretch. Nivån är till för att alla oavsett tidigare erfarenhet ska klara av passet. Passet leds av Ella Gunnarsson som är inne på sin fjärde termin som yogavärd på Östgöta nation.

Utrustning: Yogamatta (finns att låna om du inte har) och mjuka kläder.

Drop-in i mån av plats. Välkommen att komma i god tid innan passet startar.

Tid: Torsdag 10 oktober, kl. 19.00–20.00

Plats: Östgöta nation, Trädgårdsgatan 15, Uppsala

Fredag 11 oktober

Varför ökar den psykiska ohälsan? Varför är ökningen större bland tjejer än bland killar? Vilka insatser behövs och efterfrågas av unga själva? Och vad betyder egentligen begreppet psykisk ohälsa? Kan man studera det med hjälp av en app?

Här finns möjlighet att diskutera egna idéer om vad som behöver göras samt få inspiration till examensarbeten inom ämnet.

Möt doktorander och forskare från UPIC (Ungas Psykiska hälsa i Centrum) och WOMHER (Uppsala universitets centrum för kvinnors psykiska hälsa). UPIC är ett tvärvetenskapligt forskningsprogram om ungas psykiska hälsa, ett initiativ sprunget ur WOMHER som är ett forskningscentrum med målet att stärka kvinnors psykiska hälsa.

Vi bjuder på kaffe!

Tid: Fredag 11 oktober, kl. 12.00–13.00

Plats: Blåsenhus von Kramers Allé 1, Uppsala

Kom och prova på kroppsmeditation. Passet leds av Margareta Hammarlund-Udenaes från Acem [uttalas ’akem’]. Efter en inledning där Margareta kort berättar om den senaste meditationsforskningen och vilka resultat meditation ger för hälsan kommer deltagarna att få prova en guidad meditation som kallas kroppsmeditation.

Acem är en ideell organisation baserad på psykologisk förståelse av meditation och erfarenhetsbaserad kunskap, inte på filosofi, tro eller ideal. Meditationstekniken har prövats och testats över lång tid, och erfarenheterna har systematiserats och analyserats i ljuset av modern psykologi, medicin och hjärnforskning.

Tid: Fredag 11 oktober 14.15–15.00

Plats: SLU Campus Ultuna, Faculty Club/Loftet (Ladugården), Duhrevägen 8, Uppsala

En bild kan vara både en gestaltning av och en hjälp i att hantera vad det är att vara människa. Vi bjuder in till en workshop för att med gemensam utgångspunkt i bilder reflektera kring livsfrågor, existentiella teman och psykisk hälsa/ohälsa.

Vi börjar med en introduktion om bilder och symbolers plats i det mänskliga psyket för att sedan lyssna till fotograf Johanna L. Rönn som kommer att berätta om sitt arbete med gestaltning av upplevelser och skeenden i fotografiets form.

Vi avslutar med att tillsammans reflektera kring vad bilderna skapar för upplevelser och reflexioner i oss och självklart delar med oss av det vi vill och som känns bekvämt. Möjligheten finns också att själv få bidra med egna bilder i denna process.

Om du vill bidra med en bild så är du välkommen att mejla in dessa till Studenthälsan senast den 9 oktober på adress receptionen@uu.se. Om många bilder kommer in kan vi behöva göra ett urval.

Tid: Fredag 11 oktober, kl. 15.00–16.30

Plats: Studenthälsan, Övre Slottsgatan 7, Uppsala

Spikeball, eller roundnet som sporten egentligen heter, är ett snabbt, enkelt, roligt och socialt spel som är lätt att komma igång med för alla! På passet får du testa och lära dig grunderna eller lira med andra och lära dig nya trix om du redan testat tidigare. Passet leds av erfarna ledare från Uppsala Roundnet Club i Uppsala.

Praktiskt: Bra inomhusskor så att du inte halkar, annars vanliga träningskläder eller kom som du är!

Anmäl dig senast 10 oktober (max 20 deltagare).

Anmälan till spikeball

Tid: Fredag 11 oktober, kl. 15.30–16.30

Plats: Campus 1477, von Kramers allé 5, Uppsala

Med reservation för ändringar i programmet.

Kontakt

För frågor gällande Mental Health Week, kontakta Studenthälsan på
halsopedagog-sh@uu.se.

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
youtube
linkedin