Vägledardagen

Vägledardagen 2024

Varmt välkommen till Vägledardagen! Årets Vägledardag äger rum onsdagen den 6 mars på SLU i Uppsala.

Under dagen får du veta hur det är att läsa musikvetenskap vid Uppsala universitet och arbetsmarknaden som väntar efter examen.

Uppsala universitet använder arbetslivserfarenhet som alternativt urval till några grundprogram. Två av dessa, socionomprogrammet och programmet med inriktning mot personal- och arbetslivsfrågor, berättar mer.

SLU presenterar flera kandidatprogram inom trädgård och djur och hur de kan kombineras med masterprogram för att nå hortonom- och agronomexamen.

Utöver programpresentationer får du en dagsfärsk omvärldsspaning i högskolevärlden och Studenthälsan berättar hur de arbetar med uppskjutandebeteende – prokrastinering – i studiemiljö.

Vi avrundar dagen med studiebesök på Veterinärmedicinskt- och husdjursvetenskapligt centrum.

Anmälan

Vägledardagen är kostnadsfri och vi bjuder på enklare lunch och fika.

Vi behöver din anmälan senast onsdag 21 februari. OBS! Begränsat antal platser – först till kvarn gäller. Välkommen med din anmälan!

Gå till anmälan

Vad är Vägledardagen?

Vägledardagen är en fortbildningsdag för dig som arbetar med vägledning inom skola, vuxenutbildning, arbetsförmedling och universitetet i Uppsala och omgivande län. Den arrangeras av Uppsala universitet och SLU och äger rum i mars varje år.

Här får du information om olika utbildningar vid Uppsala universitet och SLU och den arbetsmarknad som väntar våra studenter. Du får ta del av nyheter som rör antagning, utbildningar och annat som kan vara av värde då du möter personer som är intresserade av att studera hos oss.

Kontakt

Vägledardagen arrangeras av Maria Albing, utbildningsavdelningen, SLU, Mikael Wångmar, Sabina Bergström och Maria Komstadius, enheten för studie- och karriärvägledning, Uppsala universitet.

Om du har frågor om Vägledardagen kan du vända dig till Sabina Bergström, Uppsala universitet, eller Maria Albing, SLU.

Hitta till Vägledardagen 2024

Vägledardagen äger rum på SLU, sal Audhumbla i hus VHC, Veterinärmedicinskt- och husdjursvetenskapligt centrum, Ulls väg 26, Uppsala

Veterinärmedicinskt- och husdjursvetenskapligt centrum, SLU

Karta

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin