Tuition fees at Uppsala University

If you are a student from outside the EU, EEA, or Switzerland, you will need to pay both an application fee and tuition fees. The application fee is paid to University Admissions, while the tuition fees for your studies are paid directly to Uppsala University.

Who is required to pay?

In general, students from countries outside the European Union (EU), European Economic Area (EEA), or Switzerland are required to pay application and tuition fees.

This is regulated by section 12 in the Ordinance on application fees and tuition fees at higher education institutions, (2010:543).

However, there are some exceptions. You will find the full list of who is exempt from fees in the Ordinance.

If you believe your tuition fee liability should be changed due to any of the reasons stated above, please contact feemaster@uu.se.

Please note that a temporary residence permit for studies does not grant an exemption from fees.

Find out if you need to pay fees

Refund Policy

Refund of the tuition fee is only possible in cases where the student is prevented from participating in the programme or courses due to extraordinary circumstances.

Learn more about the refund regulations

Contact