Studenter utvecklar appar till hjälp för hörselskadade barn och för sjukhusbesökare

Bildtext
Först var det matte-appar tillsammans med Eskelhems skola, nu har studenterna i åk 2 på programmet Avancerad webbprogrammering vid Campus Gotland samarbetat med Visby Lasarett och Landstinget i Östergötland.
Den ena gruppen har jobbat med Hörcentralen och GOT IT Resurscenter på Gotland för att ta fram ett hjälpmedel för att lära barn vad hörseltest egentligen är för något. Detta hjälpmedel ska föräldrar kunna använda för att träna barn att förstå vad de ska göra när de hör en signal. Gruppen har också tagit fram hjälpmedel i form av en mobil-app innehållandes 5 olika ljudspel. Målgruppen här är i första hand barn som fått cochlea-implantat inopererade och behöver träna upp förståelsen för vad ljud representerar.
Den andra gruppen har på uppdrag från Landstinget i Östergötland arbetat med ena halvan av en navigationsapp till mobilen. Det handlar om att kunna hämta sina inbokade tider på sjukhuset via Mina vårdkontakter och få påminnelse om när det är dags att åka och då kunna välja färdsätt för att få hjälp till sjukhuset. Den andra halvan som företaget SenionLab ska ta fram handlar om att kunna fortsätta navigeringen inne på sjukhuset för att hitta till rätt avdelning. SenionLab kommer att under sommaren jobba vidare med navigationsappen för att få fram en prototyp som ska testas.