Anders Wallföreläsningen ska inspirera både studenter och företag

21-9

Bildtext

Den 24 november ordnas den sjätte Anders Wallföreläsningen i entreprenörskap i universitetsaulan. Årets huvudtalare är Håkan Lans, Sveriges främsta samtida uppfinnare, Anna Carrfors Bråkenhielm, vd för produktionsbolaget Silverback samt Robert af Jochnick som grundat kosmetikaföretaget Oriflame.


Anders Wallföreläsningen arrangeras i samarbete mellan Stiftelsen Anders Walls professur i entreprenörskap, Uppsala universitet och studentorganisationen Entrepreneurs Academy. Den årliga föreläsningen i entreprenörskap har vuxit till att bli Sveriges största möte mellan studenter och svenskt näringsliv.

- Målet med föreläsningen är att verka för ökad kreativitet, entreprenörskap och företagande bland studenter. I år kommer publiken att få en inblick i en uppfinnares tankegångar genom att lyssna till Håkan Lans. De kommer att få höra Anna Carrfors Bråkenhielms berättelse om entreprenörskap i mediabranschen och hur Robert af Jochnick byggt upp ett av världens idag snabbaste växande kosmetikaföretag, säger Anders Suneson, projektledare Entrepreneurs Academy.

Även om Entrepreneurs Academy i år är ett samarbete mellan Uppsalaekonomerna och Uppsala teknolog- och naturvetarkår så ligger förhoppningen i att föreläsningen kommer att locka studenter och lärare från så många fakulteter som möjligt, liksom entreprenörer och näringlivspersonligheter från hela landet.

Moderator Erik Haag kommer att lotsa publiken mellan talare, underhållning och spännande överraskningar. Tidigare år har Anders Wallföreläsningen fyllt universitetsaulan och årligen lockat drygt 1800 personer.

- Vi ger studenterna möjlighet att till fritt inträde få inspireras av några av Sveriges mest framgångsrika entreprenörer och träffa näringslivet på nära håll, säger Elin Rydenbäck, Entrepreneurs Academys andra projektledare.

Anders Wallföreläsningen hålls tisdagen den 24 november klockan 13.00-16.30 i universitetsaulan. Läs mer på www.entrepreneursacademy.se.

Läs mer

Prenumerera på Uppsala universitets nyhetsbrev

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin