Är programmet rätt för dig?

Röster om programmet

Hör programansvarig Valeria Castellucci och studenten Carlos Daniel Perez berätta om programmet.

Intervjuer om programmet

Bruno, student.

Möt en student på programmet

Namn: Bruno Nicolaus
Från: Tyskland

Efter min kandidatexamen ville jag fokusera mer på elektromobilitet, och när jag såg det här programmet var jag bara tvungen att ansöka.

Varför valde du den här utbildningen?
– Efter min kandidatexamen ville jag fokusera mer på elektromobilitet, och när jag såg det här programmet var jag bara tvungen att ansöka. Jag blev antagen och nu är jag här.

Vad är det bästa med att plugga vid Uppsala universitet?
– För mig har Uppsala den perfekta storleken, inte för liten och inte för stor heller. Här finns nästan allt som Stockholm har att erbjuda, men samtidigt känns det mer fridfullt och mysigt.

Berätta om studentlivet!
– Jag tycker verkligen om gasquer (formell middag på nationerna) och festerna efteråt.

Vad är tre saker som du ska göra denna vecka?
– Jag ska gå på en jobbmässa (Utnarm, Armada), jag ska cykla mountainbike och jag ska ha en spelkväll med några vänner.

Vad är ditt mål med utbildningen?
– Jag vill arbeta antingen med motorer eller generatorer. Jag är inte säker.

Två snabba frågor
Favoritplats i din studentstad?
– Hågadalen-Nåsten naturreservat, det är skogen väster om Uppsala. Här finns många mountainbike-leder och det är nära till stan.

Var ser du dig själv om fem år?
– Inte säker, för många alternativ.

Valeria, programansvarig.

Möt programansvarig för programmet

Namn: Valeria Castellucci, biträdande universitetslektor vid institutionen för elektroteknik, elektricitetslära.

Transportsektorn växer världen över, och våra studenter får en unik uppsättning erfarenheter och kunskaper för att möta denna utveckling.

Varför startar det här programmet?
– Vi ser ett ökat behov hos bilindustrin för fler experter inom området, och fler ingenjörer med kunskaperna att möta nya de nya utmaningar industrin står inför.

Vad kommer studenterna att få lära sig?
– Programmet kommer lära dem om kraftelektronik, elektriska motorer och deras styrning samt elbilar och laddningsinfrastrukturer. Genom att utveckla tekniska färdigheter inom elektromobilitet lär dem sig om hur olika elfordon fungerar, kan laddas och hur elektriska drivlinor för bilar, tåg, båtar och flygplan designas. Under programmet får studenterna även chansen att utföra projektarbeten vid universitetet eller på företag.

Vilka jobb förväntar ni er att studenterna får efter programmet?
– Jag tror våra studenter kommer hamna som designingenjörer, projektledare, eller projektsamordnare. Det finns även utrymme inom forskning vid universitet, eller institut.

Hur ser arbetsmarknaden ut för dem?
– Både arbetsmarknaden i Sverige och internationellt har ett behov av välutbildade ingenjörer och tekniker. Våra studenter kommer vara väldigt attraktiva på marknaden, med sin expertis inom området. Transportsektorn växer världen över, och våra studenter får en unik uppsättning erfarenheter och kunskaper för att möta denna utveckling.

Vad har du för tips och råd till de som planerar att söka till programmet?
– Mitt råd är att ögna igenom de kurser som erbjuds inom programmet, för att förstå vad som ingår. Jag rekommenderar masterprogrammet till alla som är intresserade av teknologi, elektrifiering av transportsektorn, och utvecklingen för områden. Jag vill även tipsa om Uppsala som stad, och allt vad studentnationerna har att erbjuda: pubar, lunchservering, bibliotek, formella baler, teater, musik och sport, etc. Varmt välkommen till programmet och Uppsala!

Hösten 2021.

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin