Så äter du rätt – både för hälsan och miljön

Karin tittar in i kylskåpet bland några grönsaker.

Eva Warensjö Lemming, forskare i kostvetenskap och medicinsk epidemiologi vid Uppsala universitet. Foto: Daniel Olsson

Vad ska vi äta idag? Att välja rätt mat är viktigt både för hälsan och miljön, enligt de nya nordiska näringsrekommendationerna. Se filmen med Eva Warensjö Lemming, forskare i kostvetenskap och medicinsk epidemiologi vid Uppsala universitet.

– Ofta går hälsa och miljö hand i hand, säger Eva Warensjö Lemming, forskare i kostvetenskap och medicinsk epidemiologi vid Uppsala universitet.

Hon har varit med och tagit fram de nya nordiska näringsrekommendationerna, som bygger på vetenskap. Flera hundra forskare har varit involverade i projektet som pågått i nästan fem år.

Annica Hulth

Fakta

Ta bort faktarutan helt om den inte behövs.

Prenumerera på Uppsala universitets nyhetsbrev

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

Uppsala universitet på facebook
Uppsala universitet på Instagram
Uppsala universitet på Youtube
Uppsala universitet på Linkedin