Poddar
Forskarpodden
I Forskarpodden hör du samtal om aktuell, spännande och angelägen forskning. Forskare vid Uppsala universitet berättar om vad de gör på jobbet. Hur blev de forskare? Vad handlar forskningen om?
Rektorspodden
I Rektorspodden undersöker Uppsala universitets rektor Anders Hagfeldt och redaktör Johannes Borgegård spännande saker som sker vid Uppsala universitet.
Fler poddar
Begreppsbiblioteket
Begreppsbiblioteket vrider och vänder på statsvetenskapens mest centrala begrepp och är producerad av statsvetenskapliga institutionen vid Uppsala universitet. Podden görs av Kajsa Edholm, doktorand, Rebecca Eriksson, doktorand, Tove Hellkvist, kommunikatör, Isa Lappalainen, doktorand och Johan Wejryd, postdoktor i statskunskap.
Det tredje örat
Podcasten syftar till att sprida kunskap om forskning utbildning och samverkan vid Uppsala universitet Campus Gotland genom personliga möten med människor i olika delar av verksamheten. Skapandets grund är god lyssning, öppna ditt tredje öra och lyssna.
Entreprenörskap
Av studenter för studenter! Med nyfikenhet och humor intervjuar studenter erfarna entreprenörer om deras oförutsägbara resa, professionella utmaningar och personliga livsval. Podden görs i samarbete med Entreprenörskolan, en tvärvetenskaplig utbildning som bryggar mellan teknik, miljö och samhälle.
Filosofisk podcast
I Filosofisk podcast diskuteras filosofiska ämnen med inbjudna gäster. Podden görs i samarbete med Filosofisk Tidsskrift och prodceras av Olle Risberg och Jens Johansson från Uppsala universitet.
Novum Organum
En podd med tvärvetenskapligt fokus av forskare med kunskap om hur klyftan mellan teori och praktik kan överbryggas på innovativa sätt. Podden är på engelska.
Researching Peace
Freds- och konfliktforskning är ett ungt ämne som tar sig an angelägna frågor i en orolig värld: Varför blir det väpnade konflikter? Hur får vi en varaktig fred? Podden Researching Peace startade i samband med 50-årsfirandet av freds- och konfliktforskning vid Uppsala universitet. Avsnitten är på engelska.
Röster om rättigheter
De mänskliga rättigheterna är en överenskommelse som ska ligga till grund för hur vi lever våra liv. De gäller alla människor. Överallt. Men hur ser verkligheten ut? I Röster om rättigheter träffar journalisten Martin Schibbye människor som på olika sätt jobbar för att försvara dessa rättigheter. Hur funkar det? Och vad funkar inte alls? Få inblick i en vardag med, utan och för mänskliga rättigheter. Podden presenteras av masterprogrammet ”Mänskliga rättigheter” vid Uppsala universitet.
Röster om tillgänglighet
I podcasten Röster om tillgänglighet möter du studenter, lärare och andra inom högskola och universitet som på olika sätt möter tillgänglighet. Värd för podcasten är Sofia Grunér, pedagogisk utvecklare vid Enheten för universitetspedagogik, Uppsala universitet. Sofia är också leg. logoped.
Samverkanspodden: Om forskning och innovation
Samverkanspodden besöker verkligheten bakom forskningsprojekten vi arbetar med på Uppsala universitet Samverkan. Vi kikar på resultaten, lär känna människorna, berättar om metoderna och försöker förstå hur olika perspektiv, förutsättningar och ibland även mål formar innovationer. Du kommer att få höra om tankeväckande forskning inom universitetets alla vetenskapsområden och lära dig tricken som får samverkansmekanismerna att snurra.
Sanatoriet
En podd om medicinsk humaniora och samhällsvetenskap. Intervjuer, samtal och diskussioner om medicinens roll i samhället och kulturen, och om kulturens och samhällets roll inom medicinen.
Studie- och karriärpodden
Börjar du bli klar med dina studier och vill ha feedback på ditt cv och ansökningsbrev eller kanske tips inför en anställningsintervju? Våra karriärvägledare hjälper och stöttar studenter och doktorander på väg ut i arbetslivet.
T1-podden. Juridik i örat.
I T1-podden diskuterar Patrik Bremdal och Moa Kindström Dahlin offentligrättsliga frågeställningar ur flera olika perspektiv.
UppTalk
En populärvetenskaplig samtalsserie där du får ta del av intressanta samtal med forskare från Uppsala universitet. Samtalen kretsar kring samhällsrelevanta ämnen med koppling till teknik och naturvetenskap. Alla samtal sänds live, men spelas in och går att ta del av i efterhand.