
Sök i vårt utbud för skolan!
Här hittar du aktiviteter för elever och förskolebarn, fortbildning för lärare och ingångar till spännande skolforskning. Du kan också välja att bli uppdaterad via mail när vi har en ny aktivitet eller resurs som intresserar dig. Gör bara din sökning och välj sedan att prenumerera.
Du har valt:
Ditt val gav 16 träffar
-
4 mars 2021, kl 17.15 – 18.15
Lärarcafé på Scifest - panelsamtal om lärarens retorik
Lärarcafé - universitetets mötesplats för lärare och lärarstudenter - blir denna gång en del av vetenskapsfestivalen Scifest!
Arrangör: Forum för samverkan
-
14 juni 2021 – 24 juni 2021, kl 09.00 – 16.00
Sommarkurs för gymnasielärare i naturvetenskap
Naturvetenskapens världsbild (5 hp) är en fortbildningskurs som berör ämnesområden från Naturvetenskap 2 och ger gymnasielärare en möjlighet att använda sina kunskaper för att se vetenskap ur ett helhetsperspektiv.
Arrangör: Teknisk-naturvetenskapliga fakulteten
-
Bettys hage - en podd om skola och vetenskap. Avsnitt 5: Lärarens persona
Bettys hage är Forum för samverkans podcast om skola och vetenskap. Här undersöker vi skolans och förskolans frågor, fenomen och dilemman ur såväl forskarens som lärarens perspektiv. I avsnitt 5 hör vi ett panelsamtal om lärarens persona.
Arrangör: Forum för samverkan
-
Blockprogrammering (åk 3-9)
Genom blockprogrammering kan elever programmera alltifrån robotar till spel och berättelser och svårighetsnivån är väldigt flexibel. Den gemensamma nämnaren är att programmeringen sker med hjälp av kod-block som kopplas samman, där blocken visar det kommando som ges, men döljer den faktiska koden.
Arrangör: Teknisk-naturvetenskapliga fakulteten
-
EDU Uppdrag - Flexibel utbildningsdesign på vetenskaplig grund
EDU Uppdrag bygger skräddarsydd kompetensutveckling på vetenskaplig grund. Våra uppdrag spänner från förskollärar- och lärarlyftskurser arrangerade i samverkan med Skolverket, till kurser för att motverka främlingsfientlighet och rasism och kurser i programmering med mera.
Arrangör: Fortbildningsavdelningen för skolans internationalisering, Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier
-
Föredrag på tema funktionshinder
Centrum för forskning om funktionshinder håller varje år ett antal öppna föredrag i syfte att sprida information om forskning inom orådet.
Arrangör: Centrum för forskning om funktionshinder
-
Introduktionsdagar om våld i nära relationer
Varje år i januari arrangerar Nationellt centrum för kvinnofrid tre dagar med föreläsningar om mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer. De tre "Introduktionsdagar för yrkesverksamma" är öppna för alla.
Arrangör: Nationellt centrum för kvinnofrid
-
Lärarfortbildning för skolans internationalisering
Fortbildningsavdelningen för skolans internationalisering är ett kunskaps- och resurscentrum för skolan, främst med inriktning mot internationalisering, kultur och språkdidaktik. Vår största målgrupp är språklärare – engelska, franska, spanska, tyska, kinesiska och modersmål.
Arrangör: Fortbildningsavdelningen för skolans internationalisering, Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier
-
Masterprogram inom utbildningsvetenskapen
Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier ger masterprogram med sex olika inriktningar: Barn- och ungdomsvetenskap, didaktik, pedagogik, pedagogiskt ledarskap, specialpedagogik och utbildningssociologi.
Arrangör: Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier, Teknisk-naturvetenskapliga fakulteten
-
Nätverk för forskning om funktionshinder och handikapp
Centrum för forskning om funktionshinder ansvarar för två internetbaserade nätverk. Syftet med dessa nätverk är att sprida inkommande information om forskning kring funktionshinder och handikapp samt olika relevanta evenemang och verksamheter inom området.
Arrangör: Centrum för forskning om funktionshinder
-
Textbaserad programmering (åk 7-9 + gymnasiet)
Under dessa workshops handlar det om programmering genom att skriva kod. Textprogrammering är den typ av programmering som tydligast visar hur avancerad programmering går till, men svårighetsnivån är anpassningsbar.
Arrangör: Teknisk-naturvetenskapliga fakulteten
-
Textbaserad programmering i Phyton
Programmeringsspråket Python är ett open-source-språk som kan användas för att programmera i stort sett vad som helst. I denna workshop för lärare går vi in i programmeringens oftast dolda värld och lär oss att skriva och förstå kodningen bakom programmeringen.
Arrangör: Teknisk-naturvetenskapliga fakulteten
-
Tidig programmering (Förskola till åk 3)
Denna programmering genomförs analogt eller digitalt och kräver inte läskunnighet hos eleverna som utför den! Exempel på miljöer som används här är Blue-bots, Lightbot och analog programmering med musik som verktyg. Dessa workshops ges som engångstillfällen om ca 2 timmar.
Arrangör: Teknisk-naturvetenskapliga fakulteten
-
Universitetskurser om våld
Grundkursen "Mäns våld mot kvinnor" och den tvärprofessionella kursen för yrkesverksamma ”Mäns våld mot kvinnor – tvärprofessionell kurs för yrkesverksamma” ger lärare kunskap och redskap att upptäcka och stötta personer som utsätts för våld i nära relationer.
Arrangör: Nationellt centrum för kvinnofrid
-
UppTalk Weekly
UppTalk Weekly är en populärvetenskaplig seminarieserie via Zoom där ni varje tisdag med start klockan 12.00 får ta del av intressanta forskningspresentationer och samtal kring samhällsrelevanta ämnen och själva också kunna ställa frågor.
Arrangör: Teknisk-naturvetenskapliga fakulteten
-
Webbkurs om våld
Webbkurs om våld introducerar kunskapsområdet mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer. Kursen är webbaserad, kostnadsfri och öppen för alla. Den är utvecklad av Nationellt centrum för kvinnofrid i samverkan med Socialstyrelsen och länsstyrelsen.
Arrangör: Nationellt centrum för kvinnofrid
LÄRARCAFÉ 4 mars

Trädens födelsedag

SCIFEST

4-10 mars är det åter dags för Vetenskapsfestivalen Scifest. Välkommen elever och lärare!
För frågor om sökverktyget, kontakta Andrea Dahlkild, Forum för samverkan