Måltidsservice med inriktning mot produktion
15 hp
Litteraturlista, Grundnivå, 2HK038
Huvudgrupp 1
- Backman, Jarl, Rapporter och uppsatser, 2., rev. uppl., Lund, Studentlitteratur, 2008
- Bokstad, Larry; Eriksson, Staffan; Dunthorne, Susanne, Servering och dryckeskunskap: en handbok, 2., [omarb.] uppl., Lund, Studentlitteratur, 2006
- Bra mat i förskolan: råd för förskola och familjedaghem, Uppsala, Livsmedelsverket, cop. 2007Obligatorisk (http:/
/ www.slv.se) - Bra mat i skolan: råd för förskoleklass, grundskola, gymnasieskola och fritidshem, Uppsala, Livsmedelsverket, 2007Obligatorisk (http:/
/ www.slv.se) - Bryman, Alan, Samhällsvetenskapliga metoder, 2., [rev.] uppl., Malmö, Liber, 2011
- Faxén Irving, Gerd; Karlström, Brita; Rothenberg, Elisabeth, Geriatrisk nutrition, 1. uppl., Lund, Studentlitteratur, 2010
- Gregoire, Mary B., Foodservice organizations: a managerial and systems approach, 7 uppl., Upper Saddle River, Prentice Hall, cop. 2010Obligatorisk (Kapitel 1–7, 14–15. 2013, 8:e upplagan. ISBN 13: 978–0-13–296511-8.)
- Hallberg, Jan-Erik; Hjelmberg, Anders, Matlagning - en handbok, 2., [uppdaterade] uppl., Lund, Studentlitteratur, 2004 (2010. ISBN:9789144060521.)
- Lantz, Ulla; De Jong, Birgitta Skierus; Johansson, Sara-Mari, Handbok för säker mat inom vård, skola och omsorg: branschriktlinje för god hygienpraxis och för tillämpning av HACCP-principerna enligt förordning (EG) nr 852, Stockholm, Kommentus, 2009Obligatorisk
- Näring för god vård och omsorg: en vägledning för att förebygga och behandla undernäring, Stockholm, Socialstyrelsen, 2011Obligatorisk
- Yngve, Håkan, Mat för många: goda råd för utvecklingen av måltidsverksamheten, Stockholm, Sveriges kommuner och landsting, 2006Obligatorisk (www.skl.se)
- Mahan, L. Kathleen; Escott-Stump, Sylvia; Raymond, Janice, Krause's food & the nutrition care process., 13. ed., St. Louis, Mo., Elsevier/Saunders, cop. 2012 (Kapitel 28–29, 35–36.)
Rapporter och vetenskapliga artiklar tillkommer.
Vetenskapligt underlag till råd om bra mat inom äldreomsorgen. Livsmedelsverket 2001, Rapport 3.
Obligatorisk
* Obligatorisk
Kursplan
- Kursplan giltig från och med höstterminen 2014, version 2
- Kursplan giltig från och med höstterminen 2014, version 1
- Kursplan giltig från och med höstterminen 2013
- Kursplan giltig från och med höstterminen 2012
- Kursplan giltig från och med höstterminen 2011, version 2
- Kursplan giltig från och med höstterminen 2011, version 1
- Kursplan giltig från och med vårterminen 2011, version 2
- Kursplan giltig från och med vårterminen 2011, version 1