Sensorik och produktutveckling
15 hp
Litteraturlista, Grundnivå, 2HK080
Det finns en senare version av litteraturlistan.
Huvudgrupp 1
Obligatorisk litteratur
- Ellekjaer, M R; Ilseng, M A; Naes, T, A case study of the use of experimental design and multivariate analysis in product improvement, Ingår i: Food quality and preference., vol. 7, nr. 1, 1996, s. 29–36 (Sida 29–36.)
- Fuller, Gordon W., New Food Product Development: From Concept to Marketplace., 3rd ed., Hoboken, CRC Press, 2011
- Gustafsson, Inga-Britt, Sensorik och marknadsföring, 1. uppl., Lund, Studentlitteratur, 2014 (Kapitel 6–10.)
- Meilgaard, Morten C.; Civille, Gail Vance; Carr, B. Thomas, Sensory evaluation techniques, Fifth edition., 2016 (Kapitel 1–4, 10–11, 13–14, 17.)
Laborationsanvisningar med protokoll. Andra aktuella vetenskapliga artiklar och rapporter kan tillkomma.
Referenslitteratur
- Backman, Jarl, Rapporter och uppsatser, 3., [rev.] uppl., Lund, Studentlitteratur, 2016
- Berg, Egel Weie, Sensorisk analyse: [bedømmelse av næringsmidler], 2. utg., Oslo, Universitetsforl., cop. 1997 (Tillhandahålls av institutionen. Kapitel 10 (sid 133–193).)
- Ejlertsson, Göran, Statistik för hälsovetenskaperna, Tredje upplagan, Lund, Studentlitteratur, [2019]
- Eliasson, Annika, Kvantitativ metod från början, Fjärde upplagan, Lund, Studentlitteratur, [2018]
- Lawless, Harry T.; Heymann, Hildegarde., Sensory Evaluation of Food: Principles and Practices, New York, NY, Springer New York, 2010
- Nylander, Annica m.fl., Livsmedelsvetenskap, 2., [rev. och uppdaterade] uppl., Lund, Studentlitteratur, 2014
- Sensorikk: måling med menneskelige sanser, 3. utg., Oslo, Kopinor pensum, 2015