Mat, marknad och ledarskap I
15 hp
Litteraturlista, Grundnivå, 2HK079
Obligatorisk litteratur
- Gregoire, Mary B., Foodservice organizations: a managerial and systems approach, Ninth edition., Boston, Pearson, 2016 (Selected chapters.)
- Lätt, Carina, Ny som chef - ny som ledare, 1. uppl., Stockholm, Liber, 2015 (Kapitel: 2, 6–11)
- Nationella riktlinjer för måltider i förskolan, Livsmedelsverket, 2021, https:/
/ www.livsmedelsverket.se/ globalassets/ publikationsdatabas/ broschyrer-foldrar/ riktlinjer-for-maltider-i-forskolan.pdf?AspxAutoDetectCookieSupport=1 - Nationella riktlinjer för måltider i skolan, Livsmedelsverket, 2021, https:/
/ www.livsmedelsverket.se/ globalassets/ publikationsdatabas/ broschyrer-foldrar/ riktlinjer-for-maltider-i-skolan.pdf?AspxAutoDetectCookieSupport=1 - Nationella riktlinjer för måltider på sjukhus, Livsmedelsverket, 2020, Fritt tillgänglig
- Nationella riktlinjer för måltider i äldreomsorgen, Livsmedelsverket, 2021, https:/
/ www.livsmedelsverket.se/ globalassets/ publikationsdatabas/ broschyrer-foldrar/ riktlinjer_for_maltider_aldreomsorgen.pdf - Att förebygga och behandla undernäring, Socialstyrelsen, 2019, https:/
/ www.socialstyrelsen.se/ globalassets/ sharepoint-dokument/ artikelkatalog/ kunskapsstod/ 2020-4-6716.pdf
Andra aktuella vetenskapliga artiklar och rapporter kan förekomma.
Referenslitteratur
- Backman, Jarl, Rapporter och uppsatser, 3., [rev.] uppl., Lund, Studentlitteratur, 2016
- Bryman, Alan, Samhällsvetenskapliga metoder, Upplaga 3, Stockholm, Liber, [2018]
- Faxén Irving, Gerd; Karlström, Brita; Rothenberg, Elisabet, Geriatrisk nutrition, 2., [rev.] uppl., Lund, Studentlitteratur, 2016
- Branschriktlinjer för offentlig säkerhet, Sveriges Kommuner och Landsting, http:/
/ offentligsakermat.se/ - Kost & Närings nationella rekommendationer för specialkost och anpassade måltider i förskola och skola, Kost & Näring, 2020, Fritt tillgänglig