Är programmet rätt för dig?

Röster om programmet

Vad tycker Evina och Benjamin om att läsa ämneslärarprogrammet? Varför ska man söka programmet?

Sara, student.

Möt en student på programmet

Namn: Sara Samara
Från: Uppsala

Jag vill gärna jobba med ungdomar och vara med och utveckla deras framtid.

Varför valde du den här utbildningen?
– Till en början var jag inne på att välja grundlärarprogrammet 4–6, men jag valde till slut ämneslärarprogrammet eftersom jag vill grotta ner mig i två av mina favoritämnen (historia och engelska) och inte undervisa i alla ämnen, vilket man gör på grundlärarprogrammet. Jag valde utbildningen också eftersom jag gärna vill jobba med ungdomar och vara med och utveckla deras framtid. Gymnasiet kan vara tufft, men det är också väldigt roligt, vilket jag vill bevisa för eleverna.

Motsvarar utbildningen dina förväntningar?
– Det gör den absolut, jag är nöjd! Lärorika och givande kurser, och VFU har varit otroligt roligt!

Hur är det att studera på ett universitet?
– Det är väldigt härligt och annorlunda! Fin gemenskap! Det är även utmanande, vilket får dig att växa som person. Du lär dig att tänka utifrån olika perspektiv och med utmaningar kommer även utveckling.

Vad har varit roligast och mest intressant på utbildningen hittills?
Hittills har jag varit ute på VFU en gång, och det var en av de absolut roligaste kurserna jag gått. Att få applicera kunskaperna man lär sig i ett klassrum, att få prova på hur det är att vara lärare, mötet med eleverna, ja allt var fantastiskt! Man fick en inblick i hur framtiden kommer att se ut.

Hur var första tiden?
– Första tiden var fantastisk. Jag minns att jag var ganska nervös, vilket är vanligt när man prövar på något nytt. Men jag minns även hur nervositeten försvann helt! Otroligt härliga och sociala kursare och studenter i övrigt. Ett tips är att vara med på lärarinsparken om du vill lära känna nya människor som också är nya till utbildningen och staden.

Hur upplevde du första tentan?
– Första tentan var tuff och det var nervöst, men givande. Jag fick pröva mig fram och lära mig vilken studieteknik som fungerar bäst för mig och förbättra mig.

Vad vill du ge för råd och tips till en person som funderar på att söka den här utbildningen?
– Mina råd och tips är att var lugn, det är okej att vara nervös, och det är alla! Den här utbildningen är fantastisk! Om du är som mig och vill undervisa ungdomar och har några favoritämnen så är denna utbildning perfekt för dig!

Tre snabba frågor
Favoritplats i din studentstad?
– Carolina Rediviva biblioteket! Eller ”carro” som vi studenter kallar det.

Bästa studieplatsen i din studentstad?
– Blåsenhus & Engelska parken.

Vad gör du om fem år?
- Om fem år har jag tagit examen och jobbar på en skola här i Uppsala där jag står i klassrummet och undervisar om upplysningen!

Våren 2022

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin