Är programmet rätt för dig?

Vangelis, student.

Möt en student på programmet

Namn: Vangelis Fogelmark
Från: Stockholm

Jag ville lära mig hur man bygger, vad som ligger bakom estetiken och mer om tekniken bakom.

Varför valde du den här utbildningen?
– Jag har alltid tyckt att det är kul att bygga. Lego var en central del av barndomen och jag kunde sitta i timmar med det. Det gav ett intresse för byggnader, konsten att skapa. Arkitektur stod länge på agendan men det kändes inte helt komplett för mig, jag ville lära mig hur man bygger, vad som ligger bakom estetiken och mer om tekniken bakom. Därför blev det här programmet ett solklart val.

Hur är det att studera på ett universitet?
– Ibland stressigt, ibland knepigt, men oftast kul och mäktigt. Det finns en charm med en kopp kaffe i Siegbahnsalen kl. 8.15 tillsammans med alla andra som försöker hänga med i föreläsningen, eller storheten att bli lärd grundprinciper av någon som utför världsledande forskning.

Vilket är ditt mål med utbildningen?
– Mitt mål är att bli trygg inför arbetslivet, komma ut med färsk kompetens och ha förutsättningar för att göra något jag tycker om.

Vad har varit roligast och mest intressant på utbildningen hittills?
– Roligast med utbildningen har varit att lära sig modellera byggnader inifrån och ut, det känns häftigt att kunna projektera en byggnad. Mest intressant har varit att komma ut på olika studiebesök för att se hur det ser ut i praktiken jämfört med teorin.

Vad har varit mest utmanande?
– Mest utmanade har varit att knyta ihop säcken när man har flera olika uppgifter att göra, med tighta deadlines. Det kan vara bra att ligga lite i framkant då. Finns uppgiften ute innan den presenteras: ta 10 minuter och läs in dig så du kan ställa dina funderingar och frågor när du är på plats – 10 minuter förberedelse kan ge 45 minuter sparad tid av eget plugg.

Hur ser en vanlig dag ut på din utbildning?
– Typiskt är att ha någon föreläsning, kanske projektering, hur man planerar och gör ritningar, kanske en lektion i något matematiskt. Där i mellan brukar man tima in något gruppmöte eller liknande, i hålen man får i schemat kan man jobba på uppgifter eller plugga inför en tenta.

Berätta om studentlivet!
– Studentlivet är stressigt, kul, spännande och framförallt givande. Du träffar folk med samma intressen, på väg mot liknande karriärer, eller tvärtom, träffa diverse folk med olika mål. Båda är så härligt.

Vad vill du ge för råd och tips till en person som funderar på att söka den här utbildningen?
– Stressa inte i onödan. Njut av studentlivet, och det mesta löser sig.

Tre snabba frågor
Favoritplats i din studentstad?
– Klättercentret Uppsala.

Bästa studenttraditionen vid Uppsala universitet?
– Valborgsdagarna.

Vad gör du om 5 år?
– Sitter på min terrass i Sydney, kollar ut över surfarna, medan jag bifogar mina sista filer för dagen och springer ner mot stranden.

Våren 2021.

Kontakt

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin