Är programmet rätt för dig?

Lovisa, student.

Möt en student på programmet

Namn: Lovisa Svanlund
Från: Åkersberga, Stockholm 

Jag har ett stort intresse för fysik, men har också alltid tyckt om biologi. I medicinsk teknik går båda områderna hand i hand.

Varför valde du den här utbildningen?
– Jag har alltid varit intresserad av teknik och läste teknik med inriktning design och produktutveckling på gymnasiet. Där fann jag stort intresse för fysik, men har också alltid tyckt om biologi. I medicinsk teknik går båda områderna hand i hand.

Vad är mest utmanande?
– Det mest utmanande, om det inte är att cykla under vintern till campus, har nog varit att hitta rätt pluggteknik. Däremot lärde jag mig det i slutet av första året då jag fann min pluggrupp.

Berätta om studentlivet!
– Studentlivet i Uppsala anser jag är svårt att toppa. Det finns flera campus att plugga på. Som student har man även flertal möjligheter att hitta på aktiviteter utanför studier. Flera nationer är öppna hela veckan där man kan umgås med klasskamrater eller kompisar från andra sektioner.

Vad är tre saker som du ska göra denna vecka?
– Denna vecka ska jag lämna in två inlämningsuppgifter som ingår i kursen Medicinsk fysik och teknik där jag skriver om strålbehandling samt nuklearmedicin. Riktigt intressant!

– Sen ska jag ska på sittning i helgen med temat är ”kläder jag aldrig brukar bära och konstiga skor”. Jag ska även ut och springa med en löpgrupp som högskoleingenjörenörerna håller i varje torsdagskväll. Superkul sätt att träffa andra högskoleingenjörer och för att hålla igång träningen.

Vad är ditt mål med utbildningen?
– Jag har alltid velat utbilda mig till ingenjör eller fysiker. Min tanke är att ta en master efter min examen för att fördjupa mig inom medicinsk teknik. Målet är att utveckla eller jobba med medicinska redskap.

Vad vill du ge för råd och tips till en person som funderar på att söka den här utbildningen?
– Gällande studier tipsar jag om att börja i god tid och att hitta en pluggrupp. Har funnit människor jag gärna vill umgås med efter utbildningen. Prioritera dig själv då studierna i perioder kan vara tuffa, ta vila, träffa kompisar eller träna.

– Utanför studier tipsar jag om att delta på sektionsaktiviteter. Det kan vara sportinriktning, studierråd eller sittningar där man kan få fina märken till overallen. Jag vill även tipsa om att vara engagerad i sektionen i till exempel styrelsen. Jag har nu suttit ett år som studierrådsordförande för Medicinsk teknik där man jobbar med att utveckla utbildningen.

Tre snabba frågor
Vilken är den bästa studenttraditionen vid Uppsala universitet?
– Jag älskar valborg! Vi bygger flottar för forsränningen som vi åker i längs fyrisån.

Var finns den bästa studieplatsen?
– Enligt mig Carolina rediviva biblioteket. Sitter alltid där under tentaperioder, perfekt för både pluggrupp eller för att sitta ensam.

Kontakt

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin