Är programmet rätt för dig?

Röster om programmet

Vad tycker Johan och Elin om Juristprogrammet? Vad är svårast med studierna och varför ska man söka programmet?

Tannaz, student.

Möt en student på Juristprogrammet

Namn: Tannaz Sadeghloo
Från:
Stockholm

Köp en kalender, gör dig redo för mycket plugg och njut av en tid i ditt liv du aldrig kommer glömma.

Varför valde du den här utbildningen?
– Som barn hade jag mycket kontakt med diverse myndigheter men jag kände mig aldrig hörd, och mina rättigheter blev inte tillgodosedda. Jag lovade därför mig själv att en dag göra förändring och hjälpa andra barn. Att studera juridik var en självklarhet redan när jag gick i grundskolan och nu är jag här.

Vad är det bästa med att plugga vid Uppsala universitet?
– Jag skulle säga att det allra bästa är staden i sig. Uppsala är en liten, charmig stad med mycket historia och kultur. Det är också en studentstad, vilket innebär att det finns campus nästan överallt, många bibliotek och alltid saker att göra. Det bästa med att plugga juristprogrammet är att alla är ambitiösa och har liknande mål. Det bidrar till intressanta diskussioner under seminarierna som utvecklar oss alla. Dessutom stöttar vi varandra när det blir jobbigt. Det finns en stor gemenskap.

Hur tacklar du det du upplever som svårt?
– Genom att skapa balans mellan plugg, jobb och nöje. I början av mina studier upplevde jag att det var svårt att skapa balans, vilket bidrog till inre stress och ångest hos mig. Det var inte hållbart, så jag köpte en fysisk kalender där jag planerade vilka dagar jag skulle plugga, jobba och göra annat.

Berätta om studentlivet!
– Välkommen till Uppsala, välkommen till studentlivet! Här finns något för alla. Nationer utgör kärnan av studentlivet. Nationerna erbjuder allt mellan himmel och jord: fika, pub, lunch, middag och klubb. Dessutom anordnar de evenemang och andra aktiviteter. Vi på juristprogrammet kan även gå med i Juridiska Föreningen som är vår studentkår.

Vad är ditt mål med utbildningen?
– Slutliga målet är att bli advokat och arbeta som målsägandebiträde med frågor som jag brinner för. För att uppnå den drömmen krävs det dock att jag först tar min examen och sedan arbetar som biträdande jurist i några år.

Vad vill du ge för råd och tips till en person som funderar på att söka den här utbildningen?
– Gör det för din skull! Juristprogrammet innebär mycket studier därför är det viktigt att du faktiskt gillar juridik. Jag skulle också rekommendera att börja utbildningen med öppet sinne. Många som börjar på juristprogrammet är helt övertygade vad de vill arbeta med i framtiden men det är viktigt att vara öppen och vilja lära sig nya rättsområden. Var också redo att lägga tid på plugget. Juristprogrammet innebär mycket självstudier, det är du som måste göra jobbet. Köp en kalender, gör dig redo för mycket plugg och njut av en tid i ditt liv du aldrig kommer glömma.

Två snabba frågor
Favoritplats i din studentstad?
– Uppe vid slottet när det är solnedgång. Utsikt över hela Uppsala och en makalös himmel.

Var finns den bästa studieplatsen?
– Frågan ingen student vill avslöja. Jag brukar gömma mig på Trädgårdsgatan.

Våren 2023.

Kontakt

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin