Är programmet rätt för dig?

Röster om programmet

Allt du hör och ser, vad är sant? Vems världsbild är rätt? Varför ska man söka Kandidatprogram i medie- och kommunikationsvetenskap och journalistik.

Linnea, student.

Möt en student på programmet

Namn: Linnéa Wahlsten
Från: Fagersta

Jag tror att den här utbildningen är perfekt för att lära sig mycket om den värld vi lever i.

Varför valde du den här utbildningen?
– Redan när jag gick i högstadiet visste jag att jag ville plugga journalistik av något slag. Med åren växte intresset för kommunikation likaså, och jag hittade snart efter det utbildningen här på Uppsala universitet som jag sedan läste.

Vad är det bästa med att plugga vid Uppsala universitet?
– Människorna! Så många härliga personer man lärt känna och kan lära sig mycket av. Sedan är ju Uppsala en oerhört trevlig stad där man enkelt kan romantisera plugget. Det är lätt att inspireras av all kunskap som flödar bland människor med olika intressen, och samtidigt ha väldigt roligt utöver studierna där man även kan finna vänner för livet.

Vad är mest utmanande?
– Att lära sig studietekniken! Det kräver en del prövning och omprövning för att hitta sitt eget sätt att plugga på. I början upplevde jag det lite svårt att ta till mig allt som stod i kurslitteraturen, men efter ett tag hittade jag mitt sätt att kombinera läsningen med andra former av studiemetoder. Ett hett tips är att ta hjälp av vänner som kan motivera och ge dig nya perspektiv på saker. Hitta en study-buddy!

Vad är tre saker som står på schemat denna vecka?
– I veckan blir det picknick i Ekoparken med vänner, klubb på nation och kanske lite läsning av kurslitteratur på Campus Engelska parken.

Berätta om studentlivet!
– Oj, studentlivet kan verkligen göras till det du vill att det ska vara. Med det sagt finns det alltid saker att hitta på, staden sover aldrig. Nationerna är en central del av studentlivet i Uppsala. Där finns ett stort utbud med saker att göra och engagera sig i, exempelvis föreningar, körer, event såsom gasquer, och såklart möjligheten att träffa otroliga människor. Det finns gott om föreningar i Uppsala, så det är bara att kika runt. Vill man inte det kan man ju hänga med på sittningar och kanske ställa upp på spex, det är också rätt skoj! Att studera på Uppsala Universitet är roligt bara det, men studentlivet är ett komplement som gör studietiden till en tid man sent glömmer.

Vad är ditt mål med utbildningen?
– Det finns så mycket jag skulle vilja göra inom just medier och kommunikation och journalistik. Om fem år ser jag mig själv sitta och skriva på en tidningsredaktion, eller kanske arbeta med kommunikation på ett globalt företag. Vem vet, om ytterligare några år kanske jag är utrikeskorrespondent någonstans i världen, det är åtminstone drömmen. Jag tror att den här utbildningen är perfekt för att lära sig mycket om den värld vi lever i, men även nischa in sig på det man tycker är allra roligast, vilket för mig är att skriva.

Vad vill du ge för råd och tips till en person som funderar på att söka den här utbildningen?
– Våga vara öppen för möjligheter. På programmet får man lära sig om medier, kommunikation och journalistik. Mitt råd skulle då vara att våga testa på och se vad du tycker. Bara för att man från början tänker att man ska studera en viss sak behöver det inte betyda att det är där man hamnar i slutändan.

Tre snabba frågor
Favoritplats i din studentstad?
– Bryggorna längs Fyrisån eller Café Linné.

Vilken är den bästa studenttraditionen vid Uppsala universitet?
– Garanterat Valborg, energin inför den traditionen är helt otrolig!

Var finns den bästa studieplatsen?
– Sjätte eller nionde våningen (om man vill ha lite utsikt) på Carolina Rediviva.

Våren 2022

Kontakt

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin