Är programmet rätt för dig?

Erik, student.

Möt en student på programmet

Namn: Erik Andersson
Från: Eskilstuna

Magisterprogrammet har varit ovärderligt för att höja min kunskapsnivå och därigenom kunna arbeta på högre nivå än tidigare.

Varför valde du den här utbildningen och vad läste du innan?
– Jag började att läsa apotekarprogrammet i Uppsala och jobbade därefter några år på apotek. Efter ett tag blev dock lockelsen med att få jobba mer med farmaci än försäljning tillräckligt stor och jag sökte en vikarietjänst som klinisk farmaceut i region Sörmland. Jag fick tjänsten och det visade sig att det kunde finnas möjlighet att få jobba kvar även efter vikariatet, med ett villkor att jag läste magisterprogrammet i klinisk farmaci. Då jobbet som klinisk farmaceut var och är oerhört spännande fanns det ingen tvekan om att läsa vidare!

Du jobbar samtidigt som du studerar, vad jobbar du med?
– Jag jobbar just nu som klinisk farmaceut i Eskilstuna, dvs. exakt det jag pluggar för att fördjupa mig inom. Jag hade med mig en del värdefulla kunskaper från apotekarprogrammet som var nyttiga i rollen som klinisk farmaceut, men magisterprogrammet har varit ovärderligt för att höja min kunskapsnivå och därigenom kunna arbeta på högre nivå än tidigare.

Hur går det att kombinera studier med jobb?
– Jag läser programmet på halvfart och jobbar på halvfart, vilket har fungerat bra. Jag skulle råda den som söker magisterprogrammet att inte försöka jobba extra på kvällar eller liknande under studieperioderna då den tiden kommer behöva läggas på studier!

Har du nytta av din utbildning?
– Jag har haft väldigt mycket nytta av min utbildning! Det jag pluggat kvällen innan har jag flera gånger haft nytta av direkt dagen efter uppe på avdelningen. Vissa av momenten kanske är lite mer akademiska än vad de sedan är ute i praktiken, men i stort så har jag lärt mig precis det jag sedan använder mig av uppe på sjukhuset.

Vad är mest utmanande?
– Det är mycket som skall hinnas med under året (eller två år om man som jag läser på halvfart) och man förväntas leverera på en hög nivå både på inlämningsuppgifter och examinationer. Apotekarprogrammet krävde en hög arbetsinsats, men magisterprogrammet ligger ytterligare en nivå upp. Mitt bästa tips är att börja så fort som möjligt med momenten så att du snabbt får en känsla för hur lång tid de kommer ta så du har en chans att planera din studietid. Det är dock välinvesterad tid och allt du lär dig kommer du ha nytta av i arbetslivet sen!

Vad vill du ge för råd och tips till en person som funderar på att söka den här utbildningen?
– Om du funderar på att börja jobba inom klinisk farmaci är detta ett ovärderligt program att läsa som jag verkligen kan rekommendera! Välj sedan ett tillfälle i livet när du känner att du har både energi och tid att verkligen kunna hänge dig åt studierna så kommer du få ut det mesta av dem!

Två snabba frågor
– Favoritplats i din studentstad?
Farmaceutiska studentkårshuset, där jag i princip bodde under stora delar av tiden jag läste apotekarprogrammet!

Vilken är den bästa studenttraditionen vid Uppsala universitet?
– Spexen!

Hösten 2021

Kontakt

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin