Är programmet rätt för dig?

Röster om programmet

Anurag, student.

Möt en student på programmet

Namn: Anurag Deo
Från: Lund

Det är ett brett program som ger insikt i många aspekter, såsom planering, meteorologi, projektledning etcetera som ger tillräcklig information för att komma in i branschen.

Vilken var din utbildnings-/yrkesbakgrund innan du började programmet?
– Jag har en kandidatexamen i biokemiteknik och en civilingenjörsexamen i industriell bioteknik. Efter mina universitetsstudier började jag jobba på OX2 bioproduktion som processingenjör, där jag främst ansvarade för optimeringen av bioprocessen och bedrev flera projekt. För närvarande är jag studieledig från min roll som maskinsäkerhetsansvarig på Astra Zeneca.

Varför valde du det här programmet?
– För det första verkade det här programmet ge en helhetsbild av vindkraftsbranschen, vilken jag brinner för. Med en bakgrund som processingenjör inom biogassektorn var jag nyfiken på att titta på andra förnybara energiområden. Programmet fokuserar på framtida lösningar på globala frågor om fossila bränslen, vilket spelar en stor roll för hur man kan gå till väga för att uppnå ett fossilfritt jordklot. Det är ett brett program som ger insikt i många aspekter, såsom planering, meteorologi, projektledning etcetera som ger tillräcklig information för att komma in i branschen.

Hur har programmet varit hittills?
– Jag är imponerad av kurserna, professorerna och tillvägagångssättet i programmet. Professorerna är mycket hängivna sitt arbete och lägger mycket kraft på sin undervisning. Ramen för programmet är väldefinierat och verkar följa en strukturerad plan. Kurserna tycks också vara väl arrangerade i enlighet med den information och kompetens som behövs för att förstå de olika aspekterna inom vindkraftsbranschen, inklusive hur projekt genomförs inom detta område.

Hur är studentlivet i Visby?
– Det finns många möjligheter för studenter i Visby. Stadsarkitekturen är vacker och skiljer sig mycket från allt man sett på fastlandet i Sverige. Dessutom är naturen här fantastisk och perfekt för människor som gillar utomhusaktiviteter. Speciellt för studenter finns det en studentkår, Rindi, som erbjuder aktiviteter som pubquiz, sportaktiviteter och fester.

Hur är samspelet mellan fakulteten och dig i undervisningen?
– Många professorer är mycket dedikerade i sina ämnen och är ivriga att undervisa på ett sätt där de uppmuntrar studenterna att ställa frågor. Dessutom ägnar de en del av sin tid efter föreläsningarna till att klargöra saker när det behövs. Eftersom de flesta av professorerna har svenska som modersmål, är det ganska enkelt och bekvämt för svenska studenter att ställa frågor och föra dialoger på svenska för att få en bättre förståelse.

Varför tycker du att man ska studera Vindkraftsprojektering?
– Programmet ger dig verkligen möjlighet att lära och öka kunskapen inom ett framtidsområde. Det är skräddarsytt för dig som vill vara en del av skiftet från fossila bränslen till förnybara energikällor. Skicka in en anmälan, du kommer inte ångra dig!

Hösten 2021.

Kontakt

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin