Är programmet rätt för dig?

Röster om programmet

Träffa Vivianne som läser Masterprogrammet i bioinformatik. Vad är roligast med studierna och varför ska man söka programmet?

Sofia, student.

Möt en student på programmet

Namn: Sofía Hernandez Valenzuela
Från: Mexiko

Jag minns att jag kände mig så lycklig och välsignad över att få börja detta kapitel i mitt liv..... Det gör jag fortfarande.

Varför valde du den här utbildningen?
– Jag valde masterprogrammet i bioinformatik med biologibakgrund baserat på min förståelse för hur bioinformatik behövs inom alla forskningsområden, hur detta är ett spännande och snabbt växande område, och även mina långsiktiga karriärmål. Efter omfattande sökningar och diskussioner med mentorer kom jag fram till att det här programmet stämde perfekt överens med mina intressen och ambitioner.

Kommer du ihåg ditt första intryck av Uppsala?
– Jag älskade det!!! Det kändes verkligen som en saga, Uppsala är en vacker stad. Det var en så skön känsla att stå framför byggnaderna som jag tittat på i bilder (universitetets huvudbyggnad, kyrkan, ån). Det var mycket bättre att se allt i verkligheten. Jag gjorde många resor till IKEA som för mig var som Disneyland. Jag minns att jag kände mig så lycklig och välsignad över att få börja detta kapitel i mitt liv .... Det gör jag fortfarande.

Nämn tre saker du ska göra den här veckan!
– Den här veckan ska jag gå på mina lektioner och labbar i bioinformatik, gå till biblioteket för att plugga eftersom jag har min första tenta den här veckan och jag planerar också att åka till Stockholm över helgen.

Vad är ditt mål med utbildningen?
– Min anledning till att studera är att få de kunskaper och färdigheter som krävs för att fortsätta min drömkarriär. Mitt mål är att bidra till det område jag brinner för, göra en positiv inverkan på samhället och flytta fram gränserna för kunskap.

Tre snabba frågor
Vilken är din favoritplats i Uppsala?
– Min favorit hittills i Uppsala är Carolina Rediviva, det är ett vackert och mysigt bibliotek som alltid är fullt av studenter.

Var ser du dig själv om fem år?
– Om fem år ser jag mig själv ta en doktorsexamen inom mitt valda område, arbeta med spännande projekt som inspirerar mig och bo i en vacker stad. Dessutom ser jag mig själv aktivt delta i konferenser och kongresser och ständigt utöka min kunskap och mitt nätverk.

Var är den bästa studieplatsen?
– Min favoritplats att studera på är ett bibliotek. Jag älskar att besöka olika bibliotek, beundra den vackra arkitekturen och få timmar av studier.

Hösten 2023.

Kontakt

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin