Är programmet rätt för dig?

Röster om programmet

Vad tycker Tiago om Masterprogrammet i forensisk vetenskap? Varför ska man söka programmet och vad får man lära sig?

Monica, student.

Möt en student på programmet

Namn: Monica Ortega Llobet
Från: Barcelona, ​​​​Spanien

Forensisk vetenskap verkade vara ett område som skulle ge mig omväxling i arbetet från dag till dag.

Hur valde du ditt program?
– Jag läste min kandidatexamen inom biokemi och funderade redan då på att specialisera mig inom något relaterat till forensisk vetenskap. Eftersom det inte fanns många alternativ i mitt land så sökte jag till olika universitet i Storbritannien och Uppsala. Jag fick höra att Uppsala universitet hade ett gott rykte och bestämde mig för det här programmet när jag blev antagen sen.

Vad var det bästa med att studera vid Uppsala universitet?
– Jag tror att varje person kan ha olika åsikter, men för mig var det bästa möjligheten att träffa människor med olika bakgrunder, kulturer och åsikter, och lära av dem. Det var, och är fortfarande, sinnesöppnande. Uppsala har också allt man kan behöva: aktiviteter, nattliv, vacker natur, så man har aldrig tråkigt!

Beskriv hur en vanlig dag är för dig!
– Min dag brukar börja kl. 07.00 med frukost och att läsa en bok. Sedan cyklar jag till BMC för att jobba. Under programmet hade vi schemalagda lektioner eller laborationer. Om vi ​​hade individuell studietid så brukade jag istället gå till något bibliotek. Carolina Rediviva eller Blåsenhus är bra alternativ för tysta studier men behöver du lite buller och prat för att kunna fokusera har nationshusen också studieplatser på dagtid.

Vad var din anledning till att studera och ditt slutliga mål?
– Min tanke har alltid varit att kunna arbeta inom forskning, inom biokemi, men jag ville inte bara jobba med grundläggande områden. Forensisk vetenskap verkade vara ett område som skulle ge mig mest omväxling i arbetet från dag till dag, med många olika metoder och analyser ur en synvinkel som skulle vara direkt kopplad till dess tillämpning i samhället.

Beskriv studentlivet!
– Mitt studentliv var främst baserat vid studentnationerna. Uppsala har 13 olika studentnationer som erbjuder olika typer av aktiviteter och nattliv. Jag engagerade mig i Kalmar nation på grund av dess konstnärliga och musikaliska inriktning. Det gjorde att jag fick träffa nya människor som numera är mina bästa vänner, och jag fick lära mig många olika saker som jag annars aldrig skulle kunnat.

Tre snabba frågor:
Vilket är ditt favoritställe i Uppsala?
– På sommardagar älskar jag att cykla eller ta långa promenader längs ån, och bada uppströms där ån är smalare och växtligheten väldigt grön och vacker.

Var ser du dig själv om fem år?
– Det är en svår fråga, men förhoppningsvis kan jag arbeta inom det forensiska området här i Sverige. Jag har kommit att verkligen gilla livet här.

Var är det bästa stället att studera?
– Carolina Rediviva. Om du kommer dit tillräckligt tidigt på morgonen kan du hitta en plats med bra utsikt uppe på sista våningen i biblioteket. När våren och sommaren kommer rekommenderar jag dock att studera i trädgården!

Våren 2022.

Kontakt

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin