Är programmet rätt för dig?

Röster om programmet

Vad tycker en programstudent om studierna? Varför valde hon programmet och varför ska man söka till Uppsala universitet?

Möt studenter på programmet

Fredrik, student.

Fredrik, från Falun

Var öppen för att lära dig om att arbeta mångkulturellt. Programmet är ett internationellt program med studenter från många håll.

Varför valde du den här utbildningen?
– Då jag tidigare har arbetat med produktledning för industriella produkter och tjänster, såg jag Masterprogrammet i industriell ledning och innovation som ett sätt att bygga på mina kunskaper ytterligare. Särskilt inom innovationsledning och kundfokuserad produktutveckling.

Vad är det bästa med att plugga vid Uppsala universitet?
– Cykelavstånd till nästan allt, studentlivet, och nationerna!

Vad är mest utmanande?
– Att hitta studentboende kan vara en utmaning. Men fråga vänner, gör ett inlägg på sociala medier och registrera dig i nationernas bostadsköer så brukar det ordna sig.

Berätta om studentlivet!
– Rikt! Det finnas massor av studentevent organiserade av föreningar och nationer, från körer till skidresor.

Vad är tre saker som du ska göra denna vecka?
– Seminarium 2 för exjobbet, padel med klasskompisar, och preppa för arbetsintervjuer.

Vad är ditt mål med utbildningen?
– Ett utmanade arbetsliv rörande innovation inom fordonsindustrin eller tillverkningsindustrin.

Vad vill du ge för råd till någon som funderar på att söka den här utbildningen?
– Var öppen för att lära dig om att arbeta mångkulturellt. Programmet är ett internationellt program med studenter från många håll.

Tre snabba frågor:
Favoritplats i din studentstad?
– Orvars pub (Norrlands nation alltså).

Vilken är den bästa studenttraditionen vid Uppsala universitet?
– Valborgsveckan + forsränningen.

Var finns den bästa studieplatsen?
– Nya hus 10 på campus Ångström.

Våren 2023.

Anna Maria, student.

Anna Maria, från Libanon

Jag letade efter en examen som inte bara skulle ge mervärde till min kompetens och påskynda min karriärtillväxt, utan också bli ett nav för min passion och motivation.

Varför valde du den här utbildningen?
– Jag ville genomföra ständiga förbättringar i livet och aldrig sluta lära mig, så jag började leta efter en examen som inte bara skulle ge mervärde till min kompetens och påskynda min karriärtillväxt, utan också bli ett nav för min passion och motivation. Och det var då jag stötte på det här programmet. Programmet erbjuder en mängd olika kurser i olika smaker som skulle komplettera allt jag tidigare har lärt mig.

Vad är ditt mål med utbildningen?
– Programmet kommer hjälpa mig att få värdefulla insikter från professorer som är aktiva forskare inom området och utöka mitt nätverk genom de olika grupper jag kommer att arbeta med och genom de gästföreläsare och branschexperter som jag kommer att träffa under platsbesök. Detta skulle göra det möjligt för mig att uppnå mitt slutmål att bli chef på ett multinationellt företag.

Vad är det bästa med att plugga vid Uppsala universitet?
– Det bästa med att studera vid Uppsala universitet är att man erbjuds många möjligheter att vara aktiv. Till exempel att vara programambassadör, studentrepresentant eller värd på Utnarm (en årlig karriärmässa) – det finns alltid något att göra. Jag älskar också undervisningsmetoden i programmet. Det är många seminarier där man får diskutera det man har läst, och vissa kurser har till och med musikbaserade föreläsningar som tar tillvara på studenternas kreativitet.

Vad är tre saker som du ska göra denna vecka?
– Den här veckan pluggar jag för mina kurser, förbereder mig för Utnarm och går på upptäcktsfärd i Stockholm.

Berätta om studentlivet!
– Studentlivet är hektiskt. Det finns alltid något att delta i, något att studera, svenska att lära sig, någonstans att utforska. Det är väldigt intressant.

Tre snabba frågor
Vilken är din favoritplats i Uppsala?
– Min favoritplats i Uppsala är den gamla delen av stan. Det känns som om man flyr verkligheten när man går på gatorna.

Var ser du dig själv om fem år?
– Om fem år hoppas jag att jag är här i Sverige och arbetar på ett av de stora managementkonsultföretagen. Förhoppningsvis har min svenska blivit bättre då.

Var är det bästa stället att studera på?
– Min favoritplats är biblioteket i hus 10 på campus Ångström. Jag älskar de roterande enkelsofforna, där du kan sitta och ladda datorn, och vända din stol mot solen när det är soligt ute. Det är också skönt att ta en tupplur i dem när man är väldigt trött.

Våren 2024.

Kontakt

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin