Är programmet rätt för dig?

Röster om utbildningen

Niculina, student.

Niculina, student från Rumänien

Om du vill ha mer forskningserfarenhet har du möjlighet att byta en av kurserna mot ett forskningstraineeprogram.

Varför valde du den här utbildningen?
– Jag har läst fristående kurser på distans i farmaceutisk strukturell bioinformatik. Jag fick lära mig programvaruverktyg för att analysera proteinstrukturer, vilket akademiska handledare letade efter när de intervjuade mig. Jag tog sedan chansen och modet att bli en attraktiv framtida medarbetare och sökte till programmet.

Hur är det att vara internationell student i Uppsala?
– Sverige är ett informellt land där professorer tilltalas med sina förnamn. Detta ger dig en annan nivå av självförtroende när det gäller att ställa de mest grundläggande frågorna. Om du gillar att umgås erbjuder programmet och studentnationerna dig olika roliga evenemang där du kan träffa andra internationella studenter.

Vad är det bästa med att plugga vid Uppsala universitet?
– Kurserna följs av våt-labb där du tillämpar det du lärt dig eller till och med designar själv under de torra laborationerna! Om du vill ha mer forskningserfarenhet har du möjlighet att byta en av kurserna mot ett forskningstraineeprogram. Du har också möjlighet att välja moduler som bäst matchar dina intressen bland de olika alternativen.

Minns du ditt första intryck av Uppsala?
– Uppsala verkade vara en liten stad som bar de sista spåren av den lugna och kalla årstiden, redo att välkomna våren. Jag blev förvånad över att det som verkade vara en ganska liten stad faktiskt kunde bli en så levande plats!

Vad är tre saker som du ska göra denna vecka?
– Den här veckan ska jag delta i en studentkonferens inom teknik och naturvetenskap, vara studentrepresentant på möte för kursen ”Protein Engineering” och arbeta med en projektuppgift.

Vad är ditt mål med utbildningen?
– Jag bygger för närvarande en verktygslåda med konsekvens, motståndskraft, tekniker och forskningserfarenhet som gör det möjligt för mig att kombinera min biomedicinska, cancerbiologiska och biokemiska bakgrund med proteinbiokemi i samband med mänskliga sjukdomar. Jag kommer att uppnå detta genom en doktorandtjänst följt av en Post Doc och därefter stanna kvar i den akademiska världen.

Berätta om studentlivet!
– Att engagera mig i olika fritidsaktiviteter har gett mig en mängd förtroende, kontakter och tillväxtmöjligheter. Vid Uppsala universitet kan varje vecka bli din "bästa upplevelse" genom att anmäla dig till sociala evenemang som internationella symposier, kemistudentorganisationer, workshops, volontärarbete, karriärföreläsningar, avhandlingar etc. Det är upp till dig att göra det mesta av din tid här!

Två snabba frågor
Vilken är din favoritplats i Uppsala?
– Rosendalsområdet eftersom det är nära till universitetet och omgivet av skog.

Var är det bästa stället att studera?
– Ångströmlaboratoriets campus, som är fantastiskt!

Hösten 2023.

Teona, student.

Teona, student från Georgien

De banbrytande forskningsområdena, det utmärkta utbildningssystemet och de vänliga professorerna som alltid är redo att hjälpa till bidrar till en fantastisk akademisk upplevelse.

Varför valde du den här utbildningen?
– Jag valde masterprogrammet i biokemi vid Uppsala universitet på grund av dess världsledande forskargrupper och de breda möjligheterna till examensarbeten. Ämnesvalet överensstämde med mina intressen och erbjöd en chans att arbeta i en mångsidig och dynamisk vetenskaplig miljö.

Vad är det bästa med att plugga vid Uppsala universitet?
– Det bästa med Uppsala universitet är dess mångkulturella och tvärvetenskapliga miljö. De banbrytande forskningsområdena, det utmärkta utbildningssystemet och de vänliga professorerna som alltid är redo att hjälpa till bidrar till en fantastisk akademisk upplevelse.

Minns du ditt första intryck av Uppsala? Berätta gärna för oss!
– Mitt första intryck av Uppsala var i slutet av sommaren när jag kom hit. Staden var full av nya, förväntansfulla studenter från hela världen. Det var en trevlig och spännande start på en ny resa i en mångkulturell vänskapsgrupp.

Vad är ditt mål med utbildningen?
– Mitt mål är att bli en uppskattad medlem i ett RNA-forskningsteam. Jag håller för närvarande på med min magisterexamen och siktar på efterföljande doktorandstudier.

Berätta om studentlivet!
– Studentlivet är en intressant resa med lärande, självupptäckt och erfarenheter. Jag har haft turen att få fantastiska vänner från olika länder och dela min tid med dem.

Vad är tre saker som du ska göra denna vecka?
– Den här veckan ska jag åka till Biomedicinskt centrum (BMC) för att göra min masteruppsats, träffa vänner för fika och kolla in marknaden som öppnar i Uppsala i helgen.

Tre snabba frågor
Vilken är din favoritplats i Uppsala?
– Botaniska trädgården.

Var ser du dig själv om fem år?
– Jag ser mig själv arbeta med forskning, antingen inom industrin eller den akademiska världen.

Var är det bästa stället att studera?
– Carolina Rediviva-biblioteket.

Våren 2024.

Kontakt

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin