Är programmet rätt för dig?

Röster om utbildningen

Tanja, student.

Tanja, student från Uppsala

Det som verkligen gör Uppsala speciellt för mig är det naturliga utbytet mellan studenter. Att vara omgiven av andra som befinner sig i liknande skeden i livet, men samtidigt kommer från en mängd olika bakgrunder och har skiftande framtidsplaner, är oerhört berikande.

Varför valde du den här utbildningen?
– Att välja en utbildning vid Uppsala universitet var ett enkelt beslut för mig. Det som verkligen gör Uppsala universitet unikt är inte bara dess akademiska excellens. Det är också den hjälpsamma inställningen hos lärarna och tillgången till experter och resurser inom hållbarhet, vilket ger mig en oöverträffad möjlighet att fördjupa mina kunskaper inom detta viktiga område.

Vad är det bästa med att plugga vid Uppsala universitet?
– En av de mest framträdande aspekterna av att studera vid Uppsala universitet är själva staden Uppsala. Dess dynamiska blandning av liv och rörelse, kombinerat med en känsla av litenhet och trygghet, gör det till en idealisk plats för mig. Det är denna unika atmosfär som ger Uppsala dess särprägel, en plats där tradition möter modernitet i en perfekt balans.

– Det som verkligen gör Uppsala speciellt för mig är det naturliga utbytet mellan studenter. Att vara omgiven av andra som befinner sig i liknande skeden i livet, men samtidigt kommer från en mängd olika bakgrunder och har skiftande framtidsplaner, är oerhört berikande. Denna mångfald av perspektiv och erfarenheter bidrar till en djupare förståelse och uppskattning för de olika vägar vi alla tar genom livet.

Berätta om studentlivet!
–Det är en tid fylld av nya vänskaper, gemensamma studietimmar och aktiviteter utanför skolan. Engagemanget i studentkåren har dessutom berikat min erfarenhet ytterligare och gett mig värdefulla insikter och erfarenheter.

Vilken är den bästa studenttraditionen vid Uppsala universitet?
– Insparken och de storslagna balerna är de absoluta höjdpunkterna. Dessa traditioner är inte bara fantastiska tillfällen att klä upp sig och fira akademiska framgångar, utan de är också en viktig del av att bygga gemenskap och skapa oförglömliga minnen med klasskamrater. Insparken, med dess roliga och ibland galna aktiviteter, välkomnar nya studenter in i universitetslivet, medan balerna erbjuder en chans att stämma möte med traditionen och elegansen som Uppsala universitet är känt för.

Vad är tre saker som du ska göra denna vecka?
– Denna vecka ska jag delta i en kurs om R-programmering, vilket är något jag ser mycket fram emot. Utöver det kommer jag att balansera mitt arbetsliv med kvalitetstid tillsammans med mina barn.

Vad vill du ge för råd och tips till en person som funderar på att söka den här utbildningen?
– Håll ett öppet sinne. Du kan bli förvånad över vilka ämnen som engagerar dig mest. Utforska olika studiestrategier för att hitta vad som fungerar bäst för dig och tveka inte att söka hjälp när du behöver det.

Var finns den bästa studieplatsen?
– När det kommer till studier, är hemmet min helgedom. Det är där jag finner den ro och koncentration som krävs för att fördjupa mig i mina studier. Att ha möjligheten att skapa en personlig och bekväm studiemiljö är ovärderligt för mig. Hemmet erbjuder en flexibilitet och en tystnad som är svår att hitta på andra platser, vilket gör det till den ultimata studieplatsen för mig.

Våren 2024.

Kontakt

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin