Är programmet rätt för dig?

Alessandra, student.

Möt en student på programmet

Namn: Alessandra
Från: Italien

Alla har sina egna kunskaper och erfarenheter, och jag blir alltid förvånad i grupparbeten över kreativiteten och hur mycket alla kan.

Vad fick dig att välja det här programmet och inriktningen?
– När jag valde inriktningen mot människa–datorinteraktion så var det helt ärligt en chansning. Jag hade bara en vag idé om vad ämnet innebar, och visste inte mycket om högre studier överlag. Jag skulle beskriva mig själv som en mångsysslare, någon som har gjort lite av allt och som drivs av en kunskapslust. Det kändes som om människa–datorinteraktion var lite likt mig själv, inte helt bundet till ett spår, ett ämne, utan en blandning av många olika ämnen.

Varför valde du Uppsala universitet?
– Uppsala universitet är en internationell hubb för studenter från hela världen. Jag älskar staden – du bor i en studentstad, i lugnet av en mindre stad, nära naturen. Innan jag valde hade jag läst på om många andra universitet och program runt Europa, men det var människa–datorinteraktion som bäst matchade mina mål.

Vad är det bästa med ditt masterprogram?
– Jag uppskattar verkligen lärarnas öppna dialog med studenterna, att vi blir behandlade som likar. Jag skulle vilja säga att det är hela poängen med utbildning. Jag har också träffat personer som jag har kommit väldigt nära, och som jag lärt mig massa från. Alla har sina egna kunskaper och erfarenheter, och jag blir alltid förvånad i grupparbeten över kreativiteten och hur mycket alla kan.

Hur skulle du beskriva miljön i klassrummet och på campus?
– På de campus jag har pluggat så har det varit fullt av studenter – några pluggar till tentor, andra i grupp. Det är otroligt motiverande att se! Det kan vara lite fullt ibland, men då finns det bra tysta rum man kan sitta i istället. I klassrummet så är föreläsningarna väldigt dynamiska. Lärarna öppnar upp för frågor och uppmuntrar oss att diskutera i grupp. Det är välkomnande, vänligt och stimulerande!

Vad ser du fram emot efter att du tar examen?
– Jag letar redan efter ett jobb inom branschen. Min dröm är att bli professor i framtiden, men jag tror att mina akademiska erfarenheter behöver balanseras med praktiskt kunskap. Just nu söker jag mig till jobb som exempelvis UX Researcher, UX-designer, och UX Engineer.

Har du något tips till studenter som funderar på att söka programmet?
– Om du älskar att läsa, och en forsknings-fokuserad approach, så är det här programmet för dig! Var nyfiken, ställ frågor! Var inte rädd för att prata med dina lärare, de är öppna för dialog och diskussion. Jag önskar er lycka till med era studier, och glöm inte att samla värdefulla minnen och erfarenheter!

Våren 2021

Kontakt

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin