Är programmet rätt för dig?

Carolina och Melika, studenter.

Möt två studenter på programmet

Carolina Bernárdez Martinez, från Mexiko, och Melika Haghikia, från Iran.

Sverige har blivit en så viktig plats i videospelsindustrin, så det kändes helt rätt att välja landet och just det här universitetet, för att fortsätta mina studier – Carolina.

Hur valde ni ert program?
Melika – Jag har älskat att spela spel sedan jag var barn, och min passion för spel fick mig att välja konst som studieområde vid ett universitet i Iran. Under de senaste 10 åren har jag arbetat med olika företag inom spel- och animationsbranschen, men jag kände att det var nödvändigt att uppdatera mina kunskaper.

Carolina – Sverige har blivit en så viktig plats i videospelsindustrin, så det kändes helt rätt att välja landet, och just det här universitetet, för att fortsätta mina studier.

Vad är det bästa med att studera vid Uppsala universitet?
Melika – Personalen har varit stöttande. De svarar på alla dina frågor oavsett hur fåniga du tycker att de är. De ser till att du förstår ämnena och inriktningarna. Professorerna är välmeriterade och engagerade och entusiastiska. Dessutom finns det massor av aktiviteter att ta del av på campus.

Carolina – Jag måste säga folket. Att flytta från Mexiko var en överväldigande upplevelse till en början, men dem hjälpte mig att känna mig bekväm när jag hade hemlängtan. Vad gäller själva studierna så har de varit superintressanta hittills.

Kommer ni ihåg era första intryck av Visby? Berätta!
Carolina – Jag kommer från en stor, bullrig stad. Visby är motsatsen till vad jag växte upp med! När jag kom från flygplatsen minns jag att jag såg alla skogsområden och tänkte på hur fantastiskt det såg ut. Det tog definitivt lite tid att vänja sig vid.

Melika – Mitt första intryck var den öppna himlen. Mitt största problem med storstäder som Teheran, där jag växte upp, är att du inte kan se himlen eftersom föroreningar och höga byggnader döljer den. För mig representerar Visby skönhet och frihet.

Vilka är tre saker på era scheman den här veckan?
Melika – Planering för GGC 2023 (Gotland Game Conference), öva svenska, umgås med vänner och spela.

Carolina – Jag brukar ha lektioner på morgonen och sedan gillar jag att klättra och bada på eftermiddagarna. Jag pluggar på kvällarna. På helgerna brukar jag träffa vänner för att se en film eller spela spel.

Hösten 2022

Kontakt

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin